Dijara: Golovima do ugovora

Izvor: B92, 01.Apr.2012, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dijara: "Golovima do ugovora"

Lamin Dijara je poslednjih nekoliko mečeva podsetio na igre od pre dve sezone kada je briljirao u dresu Partizana i "cepao" mreže rivala.

Sjajni Senegalac je u subotu bio dvostruki strelac protiv Rada i stigao do 52. gola u Superligi, po čemu je postao rekorder takmičenja.

"Ne razmišljam o broju golova, niti o tome koliko ću ih postići do kraja sezone. Bitno je da ih postižem, jer je to ono što se od mene očekuje. Rekli su mi da sam prestigao Kaluđerovića >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i to je velika stvar", rekao je ljubimac "grobara".

Momak koji je na početku priprema za nastavak sezone imao prefiks "otpisani", koga su čelnici kluba na sve moguće načine pokušavali da prodaju, jer mu ugovor ističe u junu, na najbolji mogući način je iskoristio čudan splet okolnosti.

Povreda Šćepovića i slabija forma Lazara Markovića iznenada su ga izbacili u prvi plan, što je on maksimalno iskoristio. Na šest prolećnih utakmica postigao je pet golova.

"Protiv Rada je za nas počela serija veoma teških utakmica i dobro je da smo agresivnom igrom uspeli da završimo ceo posao već u prvih 45 minuta", rekao je Dijara, sada i zvanično legenda Partizana i srpskog fudbala.

Senegalac tvrdi da nijednog trenutka nije gubio glavu i da je, i kad se nalazio na izlaznim vratima kluba iz Humske, znao šta želi i šta može.

"Grant mi je rekao da je moj posao da dajem golove i ja to radim najbolje što mogu. Šalu na stranu, za napadača je veoma važno da ima kontinuitet, da dobije minutažu kako bi pokazao šta zna i ume. Kada je tako onda lakše ulaziš u šanse i postižeš golove", smatra Dijara.

Buđenje "crne mambe" su aplauzima i ovacijama pozdravili i navijači Partizana. Nema sumnje da bi velika većina pristalica "crno-belih" sutra parafirala novi ugovor sa Senegalcem, ali klub je taj koji se pita.

Predsednik Dragan Đurić, koji je nedavno najavio razgovor sa Dijarom, u nedelju nije bio dostupan za komentar o novom ugovoru.

"Bitno mi je da se dokažem, jer ja, faktički, nemam klub. Neko bi trebalo da me vidi u predstojećem periodu, možda je to i Partizan", završio je Dijara uz karakterističan osmeh.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.