Izvor: MozzartSport.com, 10.Jun.2020, 11:26

Dibala hoće da bude simbol Juventusa, a to košta 15.000.000 evra

Argentinac zahteva duplo veća primanja od sadašnjih, prvak Italije mu nudi manje

Nedodirljiv je Kristijano Ronaldo. I u igračkom i u smislu primanja. Prelaskom iz Real Madrida pre dva leta postao je simbol Juventusa, međutim, kako mu je 35 godina jasno je svima u Torinu da, uprkos sjajnoj fizičkoj spremi, neće moći još dugo da bude lider, da je prešao zenit, zbog čega se na Alijanc stadionu spremaju za eru posle Portugalca, a u upravi su označili Paula Dibalu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kao barjaktara novog vremena, fudbalera koji bi trebalo da nosi zastavu Juvea kad CR7 privede kraju ili završi karijeru.

Otuda najave da Bjankoneri planirjau nastavak saradnje sa Argentincem i te kako imaju utemeljenje. Već pet godina je u Juventusu, a plan čelnika je da upravo „desetka“ kluba ostane još deceniju u vladajućem šampionu Italije i da koriste njegov brend u cilju nastavka vladavine Apeninskim poluostrvom. Zato su spremni da mu ponude novi ugovor, imajući u vidu da aktuelni ističe u junu 2022. i smatraju korisnim da na vreme završe poslove na tom planu, kako narednog leta, kad će ući u završnu godinu saradnje, ne bi bilo kasno.

Dibala nema ništa protiv, želi da ostane, da se poistoveti sa idejom Juventusa na duge staze, međutim, sve na ovom svetu ima cenu, pa tako i „ljubav“ prema klubu koji ga je doveo iz Palerma 2015. Trenutno je vrednovana na 7.300.000 evra koliko Paulo zarađuje godišnje, a da bi se zakleo na „večnu vernost“ traži povišicu. Ne bilo kakvu, već duplo veću platu od sadašnje, okruglo 15.000.000 evra.

Razlog za takav stav Dibala pronalazi u činjenici da je važan deo tima, a na platnom spisku je iza neprikosnovenog Ronalda (31.000.000), zatim Matijsa de Lihta (8.000.000 u osnovici, plus 4.000.000 kroz bonuse), sunarodnika Gonzala Iguaina (7.500.000) i Miralema Pjanića (7.500.000). Svaka čast svima, ceni Dibala, ali na terenu doprinosi tek malo manje od Kristijana i zato traži da i po primanjima bude drugi na listi. Njegov zahtev, prenosi Gazeta delo sport, postavljen je na 15.000.000 evra po sezoni, jer su ljudi koji mu vode karijeru uvereni da u Torinu novca ima i da Juve neće biti drastično pogođen globalnom krizom izazanom virusom korona.

S druge strane, uprava je svesna koliko Paulo Dibala znači ekipu, koliko može da eksploatiše njegov lik i delo na marketinškom planu, ali nije spremna, bar zasad, da udovolji zahtevima. Gazeta uverava da Juventus može da se isprsi najdalje između 11.000.000 i 12.000.000 evra po sezoni.

Jedna od dve strane će morati da popusti. U ovom trenutku teško je proceniti koja. Čini se da je tome bliži Dibala, jer bi svakako dobio drastičnu povišicu, a teško da na nekoj drugoj adresi može da očekuje približno slične uslove u poređenju sa ovim što mu sadašnji poslodavac nudi.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.