Izvor: MozzartSport.com, 22.Jun.2021, 04:43

Di Marijine lopte imaju oči, Papu Gomez bocnuo Paragvajce i trasirao Argentini put do trijumfa (VIDEO)

Gaučosi sigurno koračaju ka prvom mestu u grupi i četvrtfinalu Kopa Amerike

Neumoljiva je Argentina. Definitivno je posle meča sa Paragvajom istakla najzbiljniju kandidaturu za osvajanje Kopa Amerike. Na različite načine su Gaučosi sposobi da trijumfu, meč trećeg kola bio je jedan od onih koji se neće pamtiti po lepršavoj igri, nego isključivo po ostvarenom - 1:0 (1:0).

Nije Argentina toliko dominantna na turniru kao što je to slučaj sa Brazilom u drugoj >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << grupi, ali će po svemu sudeći Leo Mesi, Sergio Aguero, Anhel di Marija i drugovi zauzeti prvo mesto i na papiru u četvrtfinalu dobiti najlakšeg protivnika.

Skalonijeva selekcija je bila u podređenom položaju, bila je primorana da se brani, a jedna strela bila joj je dovoljna da upiše drugu pobedu na Kopa Americi. U gotovo svim parametrima je Paragvaj bio bolji, ali sve to pada u vodu kada se ne postigne gol. A to teško ide bez legendarnog dua Roke Santa Kruz - Oskar Kardozo, koji i dan-danas predstavljaju strah i trepet u paragvajskom šampionatu.

Trenutak inspiracije dovoljan je Argentincima. Lako je otključati rivala kada u timu imate čarobnjake kao što su Leo Mesi i Anhel di Marija. Započeo je često osporavani Mesi kada igra za reprezentaciju napad, a ključno je bilo dodavanje Di Marije. Podelio je odbranu, pukla je na dva dela. Lucidnim pasom izbacio je Papua Gomeza u situaciju jedan na jedan sa golmanom, a to Argentinac ne propušta.

#CopaAmérica 🏆

¡Golazo albiceleste! Ángel Di María lo habilitó y el Papu Gómez definió con gran calidad para el 1-0 de @Argentina sobre la @Albirroja

🇦🇷 Argentina 🆚 Paraguay 🇵🇾#VibraElContinente #VibraOContinente pic.twitter.com/VcKUq9CUso

Oduprla se Argentina pritisku Paragvaja, koji je sve više pritiskao kako je meč odmicao. Mogla je i ranije da zatvori meč, ali joj je zbog ofsajda poništen gol u nadoknadi prvog poluvremena, pa su Gaučosi tako drugi meč u nizu dobili minimalnim rezultatom i osamostalili su se na liderskoj poziciji u grupi.

KOPA AMERIKA - 3. KOLO

GRUPA A

Ponedeljak

Urugvaj - Čile 1:1 (0:1)

/Vargas 26 - Vidal 66ag/

Utorak

Argentina - Paragvaj 1:0 (1:0)

/Gomez 10/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.