Izvor: Nezavisne Novine, 07.Avg.2017, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devet od 30 najbržih rezultata nije ostvario nekada dopingovan trkač

Samo devet od trideset najbržih rezultata na dionici od 100 metara nije ostvario u nekom trenutku dopingovan atletičar, a fascinantan je podatak da je svih devet postigao Jamajčanin Jusein Bolt.

Zanimljivo je i to da je tih tih 30 najbržih rezultata na dionici od sto metera ostvarilo pet atletičara. To su pomenuti Jusein Bolt, njegovi zemljaci Asafa Pauel i Johan Blejk, kao i Amerikanci Tajson Gej i Džastin Getlin.

Podsjetimo, Getlin je prije dva dana na Svjetskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << prvenstvu u Londonu pobijedio u trci na 100 metara i tako slavio protiv Bolta nakon 10 godina. Ono što je zanimljivo, od pomenutih pet atletičara Jusein Bolt je jedini koji ni u kom trenutku nije pao na doping testu.

Džastin Getlin je uhvaćen u dopingu u dva navrata. Prvi put je to bilo 2001. godine, a drugi put 2006. godine.

Njegov zemljak Tajson Gej je 2013. pao na doping testu.

Kada je u pitanju Jamajčanin Asafa Pauel je bivši rekorder na 100 metara, ali je i on padao na doping testu i to 2014. godine, zbog čega je dobio suspenziju u trajanju od godinu i po.

Posljednji u nizu, Johan Blejk je Boltov učenik. On 2009. godine zajedno sa još pet atletičara sa Jamajke nije prošao doping kontrolu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.