Izvor: RTS, 04.Nov.2020, 20:22

Devet igrača zagrebačkog Dinama pozitivno na koronavirus

Najmanje devet fudbalera zagrebačkog Dinama zarazilo se koronavirusom uoči sutrašnjeg meča u 3. kolu Lige Evrope sa austrijskim Volfsbergerom, saopštili su predstavnici hrvatskog kluba.
Klub iz Zagreba objavio je da su čak devetorica članova kluba zaraženi koronavirusom i to samo dan pre utakmice u Ligi Evrope protiv austrijskog Volfsbergera, koji takođe ima problema sa zarazom kovidom-19.

"Na zvaničnom testu na kovid dobili smo pozitivan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rezultat za pet igrača, pa uz one ranije pozitivne na koronavirus dolazimo do ukupne brojke od devet zaraženih igrača s Uefine liste koji sutra ne mogu da igraju", rekao je portparol Alen Lesički.
On je naveo, prenosi Indeks, da se imena zaraženih igrača ne smeju objavljivati zbog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.
"Dozvoljeno je uz saglasnost te osobe, pa smo juče saopštili da je Zoran Mamić pozitivan, a ostali ne žele da otkrivaju", kaže Lesički.
Zaraženi igrači su na tzv. Uefinoj "A" listi, što znači da ne moraju da budu odjavljeni kako bi se drugi grači upisali u zapisnik za sutrašnji meč.
Njih će klub prijaviti sa tzv. "B" liste na kojoj su igrači '99 godišta i mlađi koji imaju pravo nastupa za Dinamo.
Volfsberger, čija ekipa takođe neće biti potpuna budući da su doputovali bez osam igrača zaraženih koronavirusom, odlično je počeo takmičenje u grupi "K", posle dva kola ima četiri boda na prvom mestu, CSKA i Dinamo pod dva, a Fejenord jedan.
Do objavljivanja sastava za meč neće se znati da li su među zaraženima fudbalerima austrijske ekipe i dvojica srpskih igrača, Nemanja Rnić i Dejan Joveljić.
Hrvatska ima 56.567 registrovanih slučajeva virusa i 654 smrtnih slučajeva povezanih sa kovidom-19, a poslednjih nedelja je došlo do naglog porasta broja slučajeva.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

LOŠE VESTI IZ KOMŠILUKA! Čak 9 igrača Dinama zaraženo virusom Covid 19!

Izvor: Kurir, 04.Nov.2020

Fudbalski klub Dinamo iz Zagreba saopštio je danas da su devetorica igrača tog kluba pozitivna na korona virus.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.