Izvor: Blic, 21.Nov.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Detroit stao u Dalasu

Detroit stao u Dalasu

Serija Detroita od osam pobeda završena je u Dalasu nakon što su Džoš Hauard (26) i Dirk Novicki (23) razmontirali mašineriju Flipa Saundersa - 119:82. Retka je situacija da se derbi mečevi rešavaju već posle prvih 12 minuta, ali presedan se, ipak, dogodio u Teksasu, gde su domaći košarkaši startnu četvrtinu dobili sa više nego ubedljivih 40:16. Meveriksi su imali procenat šuta 81 odsto (17-21), dok su igrači iz Detroita pogodili samo pet od >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prvih 19 šuteva iz igre.

- Rasturili su nas agresivnom igrom. Izgledalo je kao da po svaku cenu žele da nas zaustave jer su pre samo dva dana Atlanti ubacili 87 poena. Bili smo izgubljeni od prvog napada i priznajem poraz - rekao je trener gostiju Flip Saunders.

Detroit je poslednji put 40 poena u jednoj četvrtini primio još 30. novembra 1999. u San Antoniju.

- Odigrali smo odbranu za pamćenje, a na kraju smo postigli 119 koševa, uz skok 47-26. Savršen meč - smatra junak Džoš Hauard, 29. pik sa drafta 2003.

Darko Miličić je dobio priliku da igra 16 minuta za četiri koša (2-4), dva skoka i jednu blokadu.

Igrač večeri u NBA ligi je Lebron Džejms koji je u revolveršakom obračunu nadigrao iskusnijeg Alana Ajversona za pobedu Klivlenda u Filadelfiji - 123:120. Ajverson je imao dve asistencije i poen više od Džejmsa koji je, ipak, zabeležio prvi tripl-dabl učinak u karijeri - 36 poena, 11 skokova i deset asistencija.

- U pitanju je jedna od mojih najvećih pobeda u trogodišnjoj karijeri - rekao je Džejms.

Igrači Nju Džersija su agresivnom odbranom uspeli da zaustave Džilberta Arenasa na 17 poena (šut 6-17), ali je visoku cenu u pobedi Netsa (89:83) platio Nenad Krstić sa šest ličnih grešaka za samo 22 minuta. Krstić je, ipak, stigao da postigne 11 koševa (5-8), uz četiri skoka. A. Pijevac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.