Izvor: MozzartSport.com, 18.Apr.2021, 09:58

Dete od 115.000.000

U Dortmundu su sada sigurni da su ponovo "uboli" s akvizicijom iz Engleske...

"Ne mogu da verujem da ima 17 godina! Možda laže", našalio se Gvardiola posle utakmice sa Dortmundom u Ligi šampiona. "Fantastičan igrač, zaista. U jednom trenutku kad mu centralni bekovi nisu dodali loptu da započne akciju čuo sam kako je vikao na njih. Viče i traži loptu u noge sa 17 godina. To mnogo znači, velika je stvar".

Nadovezao se privremeni trener Borusije >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Edin Terzić: "Svakog dana na treningu vidim za šta je taj momak sposoban. Jedino što o njemu ne znam jesu granice njegovih mogućnosti".

Džud Belingem (17)uspeo je da posle dvomeča sa Mančester Sitijem zaseni najveće zvezda svog tima - Erlinga Halanda i Džejdona Sanča, ali izjava kojom mu je Gvardiola odao priznanje došle je kao šlag na tortu. Na stranu gol kojim je mladi Englez probudio nadu navijača da bi Milioneri mogli do malog čuda i eliminacije Sitija. Nije trenutno pod lupom ni poništeni pogodak na Etihadu sedam dana ranije, nego zrelost u igri kojom je Belingem oduševio.

Već dve-tri godine fudbalska Evropa zna za vanserijskik talenat Džuda Belingema, međutim Pepova izjava kao da je predstavljala znak za početak pomame za 17-godišnjim vezistom. I tako posle nepunih godina na Vestfalenu u Dortmundu mogu da budu sigurni da su ponovo "uboli" s pojačanjem iz Engleske. Podsetimo, ovaj momak stigao je iz Birmingema za 23.000.000 evra - govorilo se tada o velikom riziku Borusije - a Bild u današnjem izdanju govori o ozbiljnom interesovanju Čelsija i nezvaničnoj informaciji kako uprava nemačkog kluba Belingema ceni na 115.000.000 evra?!

Šanse da dođe do realizacije ovog posla male su, podvlači nemački tabloid, pre svega jer Borusija ne bi mogla sebi da dozvoli da u istom prelaznom roku ostane bez dvojice ili trojice startera (mesecima unaszad govori se i piše o mogućnosti da odu Sančo i Haland), ali ako bi se u nekom ludilu to dogodilo, Džud Belingem postao bi ubedljivo najskuplji U18 igrač u istoriji fudbala. Vinisijusa i Rodriga, podsetimo, Real Madrid platio je po 45.000.000 evra.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Kada govorimo i tinejdžerima, skuplji od Belingema bili bi samo Kilijan Mbape, Usman Dembele i Žoao Feliks.

Čelsi je nemilice trošio tokom proteklih meseci. Na Haverca, Vernera, Čilvela, Ziješa i Mendija otišlo je skoro 250.000.000 evra. Očito je da Roman Abramovič ponovo dreši kesu, pa i to treba imati na umu kada se govori o verovatnoći eventualnog transfera. Dok je Frenk Lampard bio na klupi Plavci su za istu poziciju - centralni vezni, zadnji vezni - ciljali Deklana Rajsa iz Vest Hema, međutim situacija se s dolaskom Tomasa Tuhela izgleda promenila.

Jedno je sigurno - Čelsi traga za igračem tog tipa.

Biće zanimljivo videti da kakav će biti stav uprave Dortmunda po pitanju Belingemovog transfera ukoliko Edin Terzić ne uspe da obezbedi Ligu šampiona za iduću sezonu.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.