Izvor: MozzartSport.com, 11.Avg.2020, 14:17

Despotović pred meč sa Nikolićevom Lokomotivom: Rubin će se boriti za Evropu

Srpski napadač govorio o ambicijama novog kluba pred prvu utakmicu u sezoni

Vreme je za novo poglavlje u karijeri Đorđa Despotovića. Srpski napadač je posle odlične sezone u slabašnom Orenburgu još krajem jula “zaradio“ transfer u Rubin i danas će protiv vicešampiona Rusije, Lokomotive iz Moskve, imati priliku da i zvanično debituje za tim iz Kazanja (19.00).

Njegov aktuelni klub je prethodne takmičarske godine imao još jednu sezonu za zaborav, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << završio je na desetom mestu, pa će Rubin posle pet godina pokušati da se konačno domogne gornjeg dela tabele, na šta je ukazao i Despotović u izjavi pred večerašnji meč.

Rubinov projekat me privukao zbog činjenice da klub ima određene ambicije. Svi u timu očekujemo da se Rubin vrati u gornji deo tabele i bori za Evropu. Klub to zaslužuje, kao i navijači. Radićemo na tome u novoj sezoni“, istakao je je nekadašnji napadač Crvene zvezde.

Biće to njegov prvi meč protiv Marka Nikolića, trenera moskovskog tima, pošto se do sada nisu sastajali. Sezone 2014/2015, kada su obojica bili u srpskom fudbalu, samo na suprotnim stranama Topčiderskog brda, Despotović je u porazu od Partizana čitav meč presedeo na klupi.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Kazanj se u pauzi između dve sezone dobro pojačao, doveo četvoricu igrača, a najzvučnije ime je svakako Oleg Šatov kojem je istekao ugovor sa Zenitom. Vicešampion Rusije je u dosadašnjem delu prelaznog roka doveo isti broj fudbalera kao i večerašnji protivnik, ali Nikolić tek očekuje velika imena koja će mu svakako biti potrebna za takmičenje u Ligi šampiona. I navodno je blizu prvog. Francuski RMC Sport preneo je danas da je fudbaler Bordoa Fransoa Kamano blizu transfera u Lokomotivu. Kupovina bi Železničare navodno trebalo da košta 5.500.000 evra, dok bi krilni fudbaler trebalo da potpiše ugovor na četiri godine.

No, da se vratimo nakratko na meč koji će zatvoriti prvo kolo Premijer lige. Rubin ne može da se osloni na tradiciju pred sudar sa Lokomotivom. Klub iz Kazanja nije slavio nije slavio na prethodnih osam međusobnih duela. Pet je pripalo Lokomotivi, dok je tri završeno podelom plena.

U drugom meču dana Zenit kreće u odbranu duple krune na gostovanju u Volgogradu, gde ga čeka novi prvoligaš Rotor (17.00). Međusobni dueli neće preterano imati ulogu na ovoj utakmici, s obzirom da su se dva tima poslednji put sastala pre više od deceniju i po, ali tek da napomenemo da Zenit ima pet pobeda, Rotor četiri, dok su četiri duela zavšrena bez pobednika.

PREMIJER LIGA RUSIJE – 1. KOLO

Subota

Himki - CSKA Moskva 0:2 (0:2)

/Kučaev 18, Džagoev 45/

Tambov - Rostov 0:1 (0:1)

/Mamaev 21/

Nedelja

Ufa - Krasnodar 0:3 (0:0)

/Kabelja 52 i 62, Berg 64/

Arsenal Tula - Akhmat 0:0

Spartak Moskva -. Soči 2:2 (2:1)

/Soboljev 8, Larson 10 - Poloz 15pen, Noboa 90pen/

Ponedeljak

Ural - Dinamo Moskva 0:2 (0:1)

/Ndžije 38, Slaj 59/

Utorak

17.00 (9,50) Rotor Volgograd (4,90) Zenit (1,35)

19.00 (3,30) Rubin Kazanj (3,00) Lokomotiva Moskva (2,40)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.