Deseta uzastopna pobeda Dalasa

Izvor: B92, 23.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deseta uzastopna pobeda Dalasa



Košarkaši Dalasa pobedili su kod kuće Majami sa 112:100 u derbiju utakmica NBA lige odigranih u noći između četvrtka i petka. U ostalim mečevima, Čikago je pobedio Klivlend 84:78, dok je Vašington bio bolji od Sakramenta 109:106.

U reprizi prošlosezonskog finala plej-ofa, Dalas je u Teksasu ostvario desetu uzastopna pobeda, čime je dodatno poboljšao najbolji učinak u ligi, koji sada iznosi 45 pobeda i samo 9 poraza.

Dirk Novicki je bio igrač >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << utakmice sa 31 poenom, 11 skokova i 6 asistencija. Džejson Teri je pomogao sa 21 košem, dok je Stekhaus ubacio 18 za Maverikse koji su već na poluvremenu vodili sa 23 razlike.

S druge strane, Majami je igrao bez povređenog Vejda, a najefikasniji u ekipi Peta Rajlija bili su O'Nil i Pouzi sa po 17 poena.

Prema najnovjijim informacijama, nakon jučerašnje povrede ramena Dvejn Vejd razmišlja o odlasku na operaciju, koja bi mogla da označi i kraj sezone za najboljeg igrača Majamija.

U preostale dve utakmice, Klivlend je izgubio kod kuće od Čikaga, 84:78. Saša Pavlović nije ulazio u igru, a najbolji u Klivlendu po običaju je bio Lebron Džejms sa 29 poena. S druge strane, Deng je ubacio 18, a Gordon 16.

Vašington je učvrstio poziciju na čelu jugoistoka pobedom kod kuće nad Sakramentom od 109-106. Izgledalo je da domaćin ide ka laganoj pobedi, ali je u poslednjoj četvrtini Sakramento serijom od 14-0 napravio prekokret i čak poveo poen razlike pred kraj susreta.

Međutim, pogocima Gilberta Arinasa, koji je postigao 43 poena, Vašinton stiče 3 poena prednosti. Džon Salmons je imao priliku da izbori produžetke, kada je pogodio za tri, ali koš nije priznat jer je lopta upućena po isteku vremena.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.