Izvor: MozzartSport.com, 24.Jun.2021, 23:20

Dešan, koga na levi bok? Dinj otpao, Ernandez pod znakom pitanja za osminu finala

Problemi za francuskog selektora pred okršaj sa Švajcarskom

Remijem u poslednjem kolu Francuska je sačuvala lidersku poziciju u Grupi F i obezbedila neuporedivo lakšeg rivala u osmini finala od Portugalaca i Nemaca. Ali, remi u Budimpešti doneo je Didijeu Dešanu problem. Zapravo, mnogo problema. Lukas Ernandez se povredio u prvom poluvremenu, a Lukas Dinj koji ga je odmenio u pauzi, iz istih razloga je morao da napusti teren posle samo sedam >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << minuta provedenih na terenu, pa će pozicija levog beka do samog meča sa Švajcarskom biti u izmaglici.

Lukas Dinj je i definitivno otpao za meč prve runde nokaut faze, udarac u butinu koji je pretrpeo izazvao je ozbiljniju povredu, ali će defanzivac Evertona ostati sa reprezentacijom u Budimpešti, jer postoji mogućnost da zaigra u finalu, ukoliko Trikolori stignu do samog kraja turnira.

U Ernandezovom slučaju, s druge strane, još ništa nije definitivno. Pregled kolena ublažio je zabrinutost u taboru Francuske, mada više zbog toga što povreda nije ozbiljnije prirode, te će uspeti se oporavi za nastavak takmičenja.

Bilo kako bilo, učešće Bajernovog beka protiv Švajcarske i dalje je pod znakom pitanja, a više o stanju njegove povrede znaće se u narednih 48 sati, kada će Dešan i doneti odluku, ističe Ekip.

Kako postoji mogućnost da i Ernandez otpadne, postavlja se pitanje ko će na levi bok? Vrlo verovatno fudbaler Liona Leo Duboa, pretežno desni bek, ali je što u Nantu, što u aktuelnom klubu, doduše vrlo retko, umeo da odigra i na suprotnoj strani. U dosadašnjem delu turnira nije dobio šansu, štaviše, u protokolu se našao samo protiv Mađarske.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.