Derbi u Vršcu (TVB92, 19h)

Izvor: B92, 28.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Derbi u Vršcu (TVB92, 19h)



Derbi 17. kola Goodyear lige na programu je u subotu od 19 časova, kada se u vršačkoj dvorani "Milenijum" sastaju branilac titule Hemofarm i trostruki učesnik završnog turnira Crvena zvezda. Ovaj duel direktno će prenositi televizija B92.

"Od Nove godine smo odigrali niz teških utakmica koje su se ređale kao na traci, a u tom nizu nam stiže i Crvene zvezda. Radi se o izuzetno jakom protivniku koji dolazi u Vršac sa neskrivenim ambicijama. O njihovoj ozbiljnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << govori i činjenica da u Vršac dolaze dan ranije kako bi se što bolje pripremili za meč. Povratkom Antića kompletirali su tim, tako da na svakoj poziciji imaju po dva, tri kvalitetna igrača. Predvođeni izuzetnim trenerom , Draganom Šakotom, koga ja vrlo cenim i sa stepenom organizacije koji poseduje Crvena zvezda sigurno neće biti lak plen u sutrašnjem duelu", rekao je trener Hemofarma Luka Pavićević.

U dosadašnjem istorijatu Crvena zvezda i Hemofarm odigrali su 19 mečeva u kojima su crveno-beli slavili na 11. Najviše duela odigrano je u okviru domaćeg prvenstva 14 i tu je situacija nerešena 7-7. U Goodyear ligi odigrane su tri utakmice i sve je Zvezda rešila u svoju korist. U nacionalnom kupu jednu pobedu ima Zvezda, dok je u plej-ofu Hemofarm jednom slavio.

"Nalazimo se u seriji teških utakmica. Prošle nedelje igrali smo protiv lidera i najtalentovanije ekipe FMP Železnika, dok se u subotu sastajemo sa najiskusnijim i najopasnijim protivnikom - Hemofarmom, zvaničnim prvakom Goodyear lige. Treba očekivati pravi derbi, jer oba tima se trude da osvoje što bolju poziciju pred Final 8 turnir u Sarajevu. Utakmica dolazi u situaciji, kada se i mi i Hemofarm pripremamo za osminu finala ULEB kupa. Mi u Vršac putujemo blago hendikepirani, jer su Henderson i Dragojlović imali povrede, a tek su juče ušli u trenažni proces smanjenim intezitetom", kaže šef stručnoj štaba Crvene zvezde Dragan Šakota.

Dva tima dosta su igrački povezani. Trener Hemofarma Luka Pavićević, kao i košarkaš Zlatko Bolić su aktuelni članovi Skupštine KK "Crvena zvezda". Obojica su svojevremeno bili kapiteni Crvene zvezde, kao i Milenko Topić sada član Vrščana. Hemofarm u svom sastavu ima još dvojicu bivših Zvezdaša - Vladana Vukosavljevića i Slavka Stefanovića. U Crvenoj zvezdi su dvojica nekadašnjih Vrščana - Džerod Henderson i Nenad Mišanović. Vujadina Subotića je svojevremeno u OKK Beogradu trenirao Luka Pavićević, koji je uz Zlatka Bolića bio saigrač u Crvenoj zvezdi Goranu Jeretinu i Milku Bjelici.

U ostalim utakmicama 17 kola u subotu igraju: Zadar - Vojvodina (20), Zagreb - Slovan (17) i Bosna - Široki (17), a u nedelju se sastaju Partizan - Helios(16.30), Olimpija - Pivovarna (19) i FMP - Cibona (16.30, TV B92).

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.