Izvor: MozzartSport.com, 25.Jul.2021, 13:18

Derbi u Hrvatskoj, Osijek gostuje na Poljudu

Hajduk iz Splita će u nedelju od 21.00 časova pokušati da ponovi partiju iz Evrope protiv aktuelnog vicešampiona

Jako je započeo hrvatski šampionat. U 1. kolu smo videli nekoliko iznenađenja, a već u 2. nas očekuje jedan od većih derbija. Sastaće se u nedelju od 21.00 časova Hajduk i Osijek u Splitu.

Oba tima su od početka sezone ostvarili po jednu pobedu i remi. Doduše u različitim takmičenjima. Hajduk je prvenstvo započeo remijem sa Lokomotivom (2:2), >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << a potom je u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencije savladao Tobol sa 2:0. Osijek je s druge strane trijumfalno otvorio šampionat, bio je bolji od Šibenika (3:0), a zatim je remizirao bez golova na gostovanju Pogonu u Ligi konferencije.

21.00: (2.65) Hajduk (3.00) Osijek (2.70)

Pred igračima Hajduka je teško putovanje u Kazahstan, na gostovanje Tobolu. Zato bi za njih bilo najbolje da ne potroše previše energije večeras.

Trener Splićana Jens Gustafson najavio je da su njegovi izabranici spremni da se „potuku“ sa velikim rivalom.

Očekujem tešku, fizički zahtevnu utakmicu. Osijek ima kvalitet i karakter, moramo da im nametnemo naš stil igre. Biće Osijek težak protivnik, moramo da se dobro pripremimo“, istakao je Gustafson.

Hajduk će ponovo da predvodi Marko Livaja. On je najviše odgovoran za ofanzivne akcije ekipe, što se videlo i protiv Tobola. Biće ipak određenih izmena u sastavu u odnosu na evropski duel.

Moguće je da će Elez da odmori, odnosno da će u odbrani da ga zameni Vušković. Takođe, Krovinović je najavljen u startnoj postavi, dok se Biuk nije oporavio od povrede i počeće meč sa klupe.

Trener Osijeka Nenad Bjelica nema problema sa sastavom. Pre svega, zbog toga što ima i veći izbor igrača u rotaciji. Za njega je najvažnije da su Mierez i Bohar spremni za derbi.

Imamo dovoljno kvaliteta i širok kadar da se potučemo i igramo sa svakim. Hajduk je pokazao kvalitet protiv Tobola, ali verujem da ćemo na Poljudu da odigramo na visokom nivou i da ćemo da se vratimo kući sa tri boda“, kazao je Bjelica.

HRVATSKA 1 - 2. KOLO

Petak

Dragovoljac - Dinamo Zagreb 0:4 (0:2)

/Majer 19, 53, Šutalo 35, Gavranović 49/

Subota

Slaven Belupo – Lokomotiva Zagreb 1:2 (0:1)

/Krstanović 66pen – Čokaj 22, Pivarić 80/

Gorica – Šibenik 3:1 (1:0)

/Babec 26, Dieje 67, Bilić 69a.g – Bilić 87/

Nedelja

18.55: (1.50) Rijeka (3.90) Istra (6.25)

21.00: (2.65) Hajduk (3.00) Osijek (2.70)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.