Derbi neočekivanih heroja i zlikovaca: Kompani amaterskim startom omogućio pobedu Arsenala, Žiru je potvrdio (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 18.Jan.2015, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Derbi neočekivanih heroja i zlikovaca: Kompani amaterskim startom omogućio pobedu Arsenala, Žiru je potvrdio (VIDEO)

Aguero i Sančez anonimni, Čelsi najviše slavi pobedu gradskog rivala, Tobdžije savršene kada vode na poluvremenu,

Najavljivan je kao duel Serhija Aguera i Aleksisa Sančeza, a na kraju se ni jedan ni drugi nisu videli na terenu, ali je Arsenal ipak uspeo da pobedi Mančester Siti bez Čileanca najviše zahvaljujući nepotrebnom startu Vensana Kompanija – 0:2 (0:1).

Izgleda da se Argentinac ipak prerano vratio na teren jer je u prvoj utakmici >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << koju je počeo u startnih 11 bio u potpunosti anoniman i imao je samo tri dodavanja i nijedan u prvih pola sata. Derbi Premijer lige je dobio neočekivane glavne aktere – Načo Monreal je naterao da kapiten Građana izgleda kao momak kojeg poslednjeg biraju u ekipi na fizičkom pošto ga je Belgijanac oborio u kaznenom u potpunosti nepotrebno. Sudija Majk Din je pokazao na belu tačku, a Santi Kazorla je preuzeo odgovornost, Džo Hart ga je pročitao, ali je udarac Španca bio suviše jak i precizan. Kazorla je cele utakmice bio prilično razigran i na momente se šalio sa vezistima i defanzivcima Sitija i to protiv bivšeg trenera Manuela Pelegrinija.

Arsenal je sačuvao prednost do odmora i to prvi put na gostovanjima Sitiju, Mančester Junajtedu ili Čelsiju još od oktobra 2010. godine!

Manuel Pelegrini je opasno prodrmao ekipu na pauzi, Građani su izašli silovito i dominirali mečom od sudijskog zvižduka, ali je Arsenal onda došao do gola iz dva poteza – ponovo je Santi Kazorla bio ključan. Španac je izveo slobodni udarac iz ne toliko obećavajuće pozicije, Olivije Žiru je prilično lako došao do lopte u kaznenom Sitija i glavom je samo skrenuo iza Džoa Harta.

Ekipa Arsena Vengera je konačno rešila večitu boljku te su Tobžije put ove sezone dobili svaku utakmicu na kojoj su vodili posle prvih 45 minuta, ova protiv šampiona Engleske je sedma!

Na Etihadu se samo nadaju da će Obala Slonovače što ranije završiti takmičenje na Afričkom kupu nacija kako bi se motor ekipe Jaja Ture vratio u ekipu, dok navijači Čelsija žele velike uspehe Slonovima pošto su sada ponovo pet bodova daleko od prvog rivala.

MANČESTER SITI – ARSENAL 0:2 (0:1)

/Kazorla pen 24, Žiru 66/

Stadion: Etihad

Sudija: Majk Din

Mančester Siti (4-2-3-1): Hart - Zabaleta, Kompani, Demikelis, Kliši – Fernandinjo(od 63’ Lampard), Fernando – Navas(od 76’ Džeko), Silva, Milner(od 46’ Jovetić) - Aguero

Arsenal (4-3-3): Ospina - Belran, Mertezaker, Koščijelni, Monreal – Remzi(od 84’ Flamini), Kokelan, Kazorla - Okslejd-Čembrlejn(od 66’ Rosicki), Žiru, Sančez(od 84’ Gibs)

PREMIJER LIGA - 22. kolo

Subota:

Aston Vila – Liverpul 0:2 (0:1)

/Borini 24, Lambert 79/

Barnli – Kristal Palas 2:3 (2:1)

/Mi 12, Ings 16 – Gejl 28, 87, Pančon 48/

Lester – Stouk 0:1 (0:0)

/Krkić 63/

KPR – Mančester junajted 0:2 (0:0)

/Felaini 59, Vilson 90+4/

Svonsi – Čelsi 0:5 (0:4)

/Oskar 1, 36, Kosta 20, 34, Širle 79/

Totenhem – Sanderlend 2:1 (1:1)

/Vertongen 3, Eriksen 88 – Larson 31/

Njukasl – Sautempton 1:2 (1:1)

/Gufran 29 - Elija 14, 62/

Nedelja:

Vest Hem – Hal 3:0 (0:0)

/Kerol 49, Amalfitano 69, Dauning 72/

Mančester Siti – Arsenal 0:2 (0:1)

/Kazorla pen 24, Žiru 66/

Ponedeljak:

21.00 Everton - VBA

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.