Izvor: Politika, 12.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Derbi jednakih šansi

- Trudimo se da podignemo formu, kaže Dušan Kecman kome će možda biti povereno čuvanje Gurovića

"Večiti" derbi koji će prekosutra odigrati košarkaši Partizana i Crvene zvezde ne bi trebalo mnogo da odlučuje u pogledu njihovih pozicija na tabeli regionalne NLB lige, ali može da se očekuje da će da privuče uobičajenu pažnju. Tako je i u anketi među više hiljada posetilaca internet prezentacije TV B92 označen kao najznačajniji događaj od svih koje će ova televizija >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << prenositi sledećih desetak dana – ispred fudbalskih svetkovina Real - Barselona u španskom prvenstvu, Čelzi - Barselona u Ligi šampiona i odlučujuće Velike nagrade Brazila u šampionatu Formule jedan...
- Derbi je uvek veoma važan za sve koji u njemu učestvuju. Tek je početak sezone i šanse su po 50 odsto. Mi ćemo naravno pokušati da odigramo najbolje što možemo i pobedimo. Pošto je ovo period kada se još uigrava tim, očekujem da ćemo nastaviti da podižemo formu, kaže Dušan Kecman, šampionov igrač na poziciji "niskog krila" koji bi, između ostalih, mogao da bude zadužen za čuvanje vodećeg košarkaša rivala Milana Gurovića.

Kako će igrati Zvezda pitanje je sa više nepoznanica nego ono kako će funkcionisati Partizan, iako bi se na osnovu viđenog u četiri minula kola reklo da će sve počivati na bivšem reprezentativcu koji je pretprošle jeseni igrao u "crno-belom" dresu. U prilog tome ide i podatak da je Gurovićev ukupan koeficijent korisnosti u proteklim mečevima veći od zbira onih koje su zabeležila sledeća tri statistički najbolja igrača "crveno-belih"...

- Ne znam da li ću ja čuvati Gurovića. Ako dobijem taj zadatak potrudiću se da ga i izvršim. Gledao sam na televiziji Zvezdinu utakmicu sa Budućnošću i stekao utisak da ekipa ulazi u formu i pored problema koji ju je zadesio odlaskom Stefanova. Mi se pripremamo za Zvezdu, ali ipak se bavimo našom igrom, rekao je Kecman, na početku sezone Partizanov igrač "broj tri" i po poziciji, ali i po indeksu uspešnosti i "minutaži", a na "deobi" prvog mesta u asistencijama i vodeći u osvojenim loptama...

Iskusni krilni košarkaš (29 godina, visina 195 santimetara) vratio se u Partizan posle dve godine, potpisavši ugovor za jednu sezonu. Na pitanje da uporedi ovu sa generacijom čiji je deo bio na putu do dve titule 2003. i 2004. godine odgovorio je:

- Većina igrača iz one ekipe je otišla i ovo je novi sastav sa velikim talentima. Mislim da je Partizan napravio dobar spoj mladih i iskusnih košarkaša po uzoru na praksu koju ima iz godine u godinu, kaže bivši član grčkog Makedonikosa koji je napustio zbog klupskih finansijskih problema, turskog Efes pilsena u čijem dresu je bio zadovoljan svojim partijama i ukrajinskog Kijeva s čijom je "super ekipom" dogurao do završnice Fibine Evrolige.

"Crno-bele" kroz dve nedelje protiv Lotomatike u Rimu očekuje start u Evroligi:

- Imali smo priliku da odmerimo snage sa Cibonom i Olimpijom, a koliko sam pratio rezultate ostalih, vidim da neki kao Panatinaikos i Makabi već igraju odlično. Ali, još ne razmišljamo o protivnicima koji nas čekaju u Evropi, reči su nove – stare "sedmice" Partizana.

-----------------------------------------------------------

Karte od danas u prodaji

Prvi "večiti" košarkaški derbi ove sezone igraće se prekosutra od 16.30 č. Cene ulaznica su 400 dinara za tribine, 600 za parter i 1.000 dinara za ložu. U prodaji će biti danas i sutra od deset do 15 časova na blagajni kod severne strane Partizanovog fudbalskog stadiona, a na dan utakmice od 12 č. na biletarnici dvorane "Pionir" .

G. Kovačević

[objavljeno: 12.10.2006.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.