Izvor: MozzartSport.com, 29.Sep.2021, 11:23

Derbi dana: Juventusov problem hendikep u špicu, Čelsijev – vakcine

Šampion Evrope na gostovanju u Torinu

Dijametralno suprotne teme u Torinu i Londonu pred večerašnji derbi dana u Ligi šampiona. Dok se Italijani tradicionalno bave fudbalskim detaljima – u konkretnom slučaju odsustvom Paula Dibale i Alvara Morate – Englezi su više fokusirani na “širu sliku”, odnosno problem sa vakcinacijom i pozitivnim testom N’Gola Kantea, koji će morati na desetodnevnu izolaciju.

Krenimo prvo of fudbala, odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << od muka Maksa Alegrija da posle silnih problema u odbrani sada reši i napadačke muke Stare dame. Nije tajna da Alegrijev povratnički mandate nije počeo prema očekivanjima i da se više ne priča o njegovih pet uzastopnih titula, već o tome da je po Maksovom odlasku uprava na čelu sa Andreom Anjelijem dve naredne sezone bacila u vodu.

Pre samo nedelju dana Juve je bio u zoni ispadanja, bez pobede u prva četiri gola, pa se Alegri pred meč sa Specijom sarkasično šalio pričom o meču za “opstanak”. Problemi u nekada neporoznoj odbrani osnovni su uzrok tome.  Leonardo Bonuči i Đorđo Kjelini i dalje su najpouzdaniji tandem štopera, ali sve češće im treba vremena za oporavak, dok Matijs de Liht još mora da uči.

21.00: (3,80) Juventus (3,15) Čelsi (2,25)

Juve je tako u prvih šest kola primio 10 golova, toliko nije još od kraja 80-ih godina prošlog veka. Poklekla je odbrana barem jednom u poslednjih 20 prvenstvenih utakmcia, a to se nije desilo više od 60 godina.

Da sve bude još gore, Morata i Dibala – jedine svetle tačke u ovoj sezoni – neće igrati protiv aktuelnog prvaka Evrope zbog povreda. A posle odlaska Kristijana Ronalda u Mančester junajted oni su jedini pravili razliku na terenu. Još se čeka da prorade Mojze Ken i Federiko Kjeza, koji će zauzeti mesta u špicu u startnih 11.

Ni Tomas Tuhel nije bez briga u Čelsiju. Od ranije su povređeni Mejson Maunt, Ris Džejms i Kristijan Pulišić, a na sve to se nadovezala Kanteova bolest. Izazvala je više pažnje jer su ostrvski mediji – uvek željni skandala – ponovo poveli priču o “neodgovornim” fudbalerima koji izbegavaju vakcinisanje i time ugrožavaju “običan svet”. Pride niko nije ni potvrdio ni demantovao je li Kante vakcinisan, ali je Tuhel svakako morao da govori o značaju vakcinacije.

Najlakše bi bilo da sada kažem da je to tačno i da mi svi aplaudraju. Ali imam li pravo? Nisam siguran. Mogu da odlučim za sebe, ja sam i vakcinisan. Ali ne mogu baš ja da govorim ljudima šta da rade, nisam 100 odsto stručnjak na tu temu. Naravno, svi

smo odgovorni za svoje postupke i niko ne voli da gubi igrače, ali nismo ljudi na N’Gola, samo zabrinuti”.

Kako bilo, u Kanteovom odsustvu deluje sasvim izvenso da će ispred Čelsijeve odbrane igrati Žoržinjo i Mateo Kovačić, dok će se navijači nadati da će Romelu Lukaku, Kai Haverc i Hakim Zijeh biti mnogo opasniji nego u prvenstvenom derbiju sa Mančester Sitijem (0:1) kada rivalu maltene nisu ni šutnuli na gol. Tijago Silva, Antonio Ridiger i Andreas Kristensen bi pozadi trebalo da vode bitke sa Kenom i Kjezom, dok će Bonuči i Kjelini činiti štoperski tandem u Alegrijevoj formaciji 4-4-2 i uzdati se da Čelsijevi ofanzivci neće previše da brzaju.

JUVENTUS – ČELSI

/TV Arena Sport 1, RTS 1, 21.00/

Stadion: Juventus Arena

Sudija: Hezus Hil Manzano

Juventus (4-4-2): Ščensni – Danilo, Bonuči, KJelini, Aleks Sandro – Kvadrado, Bentankur, Lokateli, Rabio – Kjeza, Ken.

Čelsi (3-4-2-1): Mendi – Kristense, Silva, Ridiger – Aspilikueta, Žoržinjo, Kovačić, Čilvel – Zijeh, Haverc – Lukaku

GRUPA H

18.45: (1,60) Zenit (4,10) Malme (6,35)

21.00: (3,80) Juventus (3,15) Čelsi (2,25)

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.