Izvor: MozzartSport.com, 05.Avg.2020, 17:11

Derbi Skanije za Malme odavno je rutina

Nebeskoplavi su na poslednjih 13 mečeva samo jednom poraženi od rivala sa juga Švedske, Helsingborga

Malme je pre nešto više od nedelju dana ostao bez prvog trofeja u sezoni porazom od Geteborga u finalu kupa Švedske, ali se samo tri dana kasnije istom timu revanširao u prvenstvu. Jednostavno, trener Nebeskoplavih, Jon Dal Tomason, koji je u pomenutom finalu propustio priliku da stigne i do svog prvog šampionskog odličja u trenerskoj karijeri, ima daleko >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << najširu klupu u Alsveskanu, te je bez problema za za drugi duel sa ljutim rivalom promenio šestoricu startera, što njegov današnji rival Helsingborg (19.00) ne može sebi da priušti.

Uprkos tome, četa Olofa Melberga je ostala neporažena na poslednjih sedam utakmica u prvenstvu. Ruku na srce, samo je jednom u tom periodu slavila. U prethodnoj rundi su bili vrlo blizu drugog ovosezonskog trijumfa, ali im je Hamarbi u trećem minutu nadoknade “otkinuo“ dva boda. Pritom, iako već sužen izbor igrača, dodatno je ograničen povredom bivšeg golmana Mančester Junajteda, Andersa Lindegarda i Mohameda Abubakarija, koji bi ovaj meč svakako propustio zbog suspenzije. Čak i Melberg neće sa klupe moći da predvodi svoje momke, jer je na prethodnom meču zbog dobacivanja kraj aut-linije zaradio crveni karton.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Malme je posle lošeg otvaranja sezone vezao pet pobeda u prvenstvu i uspeo da sustigne Norćeping na vrhu tabele, sa kojim je sada bodovno poravnat. Iskusni Ola Toivonen igra sve bolje, na poslednja tri meča koja je počeo postigao je dva gola i upisao isto toliko asistencija, a sve bolje sarađuje sa Isakom Kiseom Telinom, uz Kristofera Nimana iz Norćepinga, najefikasnijim fudbalerom šampionata sa sedam pogodaka. Mali problem Malme ima u defanzivi. Rasmus Bengston je još uvek povređen, Lase Nilsen nije igrao duži vremenski period. Franc Brorson je pristojno odigrao protiv Geteborga, ali pravog, proverenog i iskusnog defanzivca na kojeg Tomason može da se osloni, Malme trenutno nema. Barem dok se pomenuta dvojica povređenih igrača ne vrate u tim.

Tračak nade za Helsinborg, ali teško da će iz derbija Skanije, južnog dela Švedske, izaći neporažen. Na poslednjih 13 u prvenstvu samo je jednom slavio, četiri puta je remizirao, a čak osam puta je pognute glave napuštao teren, kako je bilo na tri “najsvežija“ derbija na kojima je Malme uspeo da sačuva mrežu netaknutom.

ŠVEDSKA 1 – 13. KOLO

Sreda

19.00: (1,38) Hamarbi (5,00) Falkenberg (7,75)

19.00: (1,28) Malme (6,00) Helsingborg (9,50)

19.00: (3,70) Varbergs (3,40) Jurgorden (2,05)

Četvrtak

19.00: (2,60) AIK (3,10) Elfsborg (2,85)

19.00: (1,60) Geteborg (3,80) Estersund (6,00)

19.00: (2,80) Heken (3,35) Norćeping (2,50)

19.00: (2,15) Kalmar (3,35) Erebro (3,50)

19.00: (2,70) Mjelbi (3,25) Sirijus (2,65)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.