Izvor: MozzartSport.com, 19.Maj.2021, 15:24

Derbi Roterdama za Ligu konfederacije

Fajenord i Sparta su na dva koraka od plasmana u trećerangirano takmičenje na Starom kontinentu

Najveća luka Starog kontinenta poprište je bitke za Ligu konferencije. Roterdam, grad sa najviše derbija u Holandiji, a za plasman u Evropu odlučuje onaj najveći između Fejenorda i Sparte. Tačnije, predstavlja međukorak do stvetala evropske pozornice, koja redovno obasjavaju tim sa Tiganja i isto tako zaobilaze Spartu.

Rivalstvo više nije ozloglašeno kao nekada >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i uglavnom se zasniva na klasnoj razlici roterdamskih velikana. A, plej-of derbi timova koji su u 22 navrata osvajali šampionsku titulu izazvao je buru. Uvertira nisu bili navijački izgredi, peckanja na konferenciji ili nešto sličnop, već prisustvo na tribinama. Dato je zeleno svetlo, na Tiganju će prisustvovati 6.500 navijača, ali će ulaz biti omogućen samo pristalicama Fajenorda sa negativnim testom na koronu. Navijačima Sparte spuštna je rampa.

21.00: (1.70) Fajenord (3.50) Sparta Roterdam (4.80)

I to je očekivano izazvalo negodovanje, kako navijača Sparte, tako i suparničkog tabora. Derbi nije derbi ako ne mogu da prisustvuju obe strane. Dakle, Fajenord će imati vetar u leđa malobrojne publike, ali će se huk na Tiganju čuti. U polufinalu plej-ofa igra se samo jedna utakmica, a Fajenord je stekao početnu prednost.

Jubilarni 110. roterdamski derbi dobio je na težini, jer odlučuje o popunjenosti letnjih termina i evropskim akcijama. Četa iz Zamka imala je furiozan finiš ligaškog dela, dok se isto ne može reći za Fajenord. Propustio je osvajač Kupa evropskih šampiona i Kupa UEFA priliku da sustigne Vitese, izbegne peto mesto i doigravanje, i overi Ligu konferencije.

I pored toga što je Fajenord imao jednu od najgorih sezona i Evropa mu visi o koncu, pucaju u Fajenordu od samopouzdanja i ne kriju se.

„Moramo da uđemo u Evropu, učinićemo sve što možemo. Mi smo favorit, a ne Sparta. Moramo da pobedimo u tom plej-ofu'', rekao je Dik Advokat.

Polagaće iskusni stručnjak nade u Stivena Berhujsa i Nikolaja Jorgensena. U ligaškom delu Bergujs je bio jedina karika koja je besprekorno funkcionisala, postigao je 18 golova, a Advokat za plej-of neće moći da računa na Brajana Linsena, drugog strelca tima.

HOLANDIJA, PLEJ-OF LIGA KONFERENCIJE - POLUFINALE

Sreda

18.45: (1.73) Utreht (3.50) Groningen (4.60)

21.00: (1.70) Fajenord (3.50) Sparta Roterdam (4.80)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Derbi Roterdama za Ligu konferencije

Izvor: MozzartSport.com, 19.Maj.2021

Fajenord i Sparta su na dva koraka od plasmana u trećerangirano takmičenje na Starom kontinentu..Najveća luka Starog kontinenta poprište je bitke za Ligu konferencije. Roterdam, grad sa najviše derbija u Holandiji, a za plasman u Evropu odlučuje onaj najveći između Fejenorda i Sparte. Tačnije,...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.