Izvor: MozzartSport.com, 24.Okt.2021, 11:54

Derbi Italije kristališe sliku na Apeninima: Juventusov potpuni povratak ili isključenje iz šampionske trke?

Oba tima pod pritiskom uoči meča, a posebno Stara dama, koja u slučaju poraza može da izgubi korak za Napolijem

Posle turbulentnog starta, što se i moglo očekivati nakon promene na klupi, Juventus se polako, ali sigurno uzdiže. Toliko visoko da bi nakon samo jednog osvojenog boda iz uvodna tri kola, već u devetom mogao da se vrati u šampionsku trku. Za tako nešto biće mu potrebna pobeda u Derbiju Italije na stadionu Đuzepe Meaca (20.45, TV Arena Sport), tamo gde je u >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << poslednje vreme češće slavio nego što je tugovao. Ipak, Inter je uprkos svim oscilacijama u poslednje vreme, a pre svega nakon poraza od Lacija u prošlom kolu, još uvek tim koji je pokazao više na startu sezone od Stare dame, pa niko ne sme da ga stavlja u podređenu ulogu pred ovaj meč.

Radi se o ekipama različitih stilova. Nerazuri igraju napadački, što čest može da ode i na njihovu štetu, dok se Masimilijano Alegri oslanja na taktiku, zatvara protivniku mogućnost da ga ugrozi iz napadačkih akcija, a onda čeka svoju priliku da dođe do vrednih bodova. To je dalo konkretne rezultate u mečevima sa Torinom i Romom (oba puta po 1:0), pa je gigant iz Torina u ovom trenutku u seriji od četiri vezane pobede. Više pobeda uzastopno imaju samo Napoli i Milan.

NEDELJA, 20.45: (2,25) INTER (3,40) JUVENTUS (3,45)

Stara dama je na poslednjih pet gostovanja Interu samo jedno poražena, tri puta je slavila i jednom remizirala. Ipak, Bjankoneri su u takvoj situaciji da ih tanka linija deli od uključenja u šampionsku trku i ispadanja iz iste, pa će ponovo biti pod velikim pritiskom. Ukoliko uspeju trijumfalno da napuste Milano, naglo će postati ozbiljni konkureti za povratak na tron.

"Bio nam je potreban rezultat, nismo ga imali u početku. Nastupi i pristup su sve bolji. Moramo da popravimo igru u poslednjoj trećini, gde nam je potrebno više konretnosti. Potrebna nam je smirenost, sezona se odlučuje u martu", jasan je bio Alegri.

U slučaju da Juventus izgubi od aktuelnog šampiona, a Napoli savlada Romu na Olimpiku (18.00), ekipa Lučana Spaletija otišla bi na 13 bodova prednosti. Kako bilo, od neuspeha upravo protiv Napolija u trećem kolu, Alegrijev tim je na sedam utakmica u svim takmičenjima neporažen, slavio je na šest i remizirao samo sa Milanom. Pride u dom šampiona stiže posle pobede u Ligi šampiona, na koje je nadovezao trijumfe u derbijima sa Torinom i Romom u kojima nije primio nijedan gol. Interova sezona s druge strane ide suprotnim tokom. Imali su Nerazuri odličan start i pored ogromnih gubitaka tokom leta (Romelu Lukaku, Ašraf Hakimi, Antonio Konte), ubedljivo i vrlo efikasno dobijali utakmice u početku, ali je trenutno u blagoj krizi.

DIBALA U KONKURENCIJI, ALI KREĆE SA KLUPE - INTER BEZ HOAKINA KOREE

Od kraja septembra na ovamo, milanski tim je dobio samo dve od pet utakmica u svim takmičenjima, i to protiv Šerifa i Sasuola. Lacio ga je dobio na Olimpiku (3:1), sa Atalantom i Šahtjorom je odigrao nerešeno, pa bi se u slučaju poraza od Juventusa bodovno izjednačio na tabeli. Simone Inzagi na raspolaganju, osim Kristijana Eriksena, koji iz dobro poznatih razloga ne može da igra, neće računati ni na Hoakina Koreu, koji nije uspeo u potpunosti da se oporavi za derbi, dok Alegri zbog problema sa mišićem neće moći od starta u tim da stavi Paula Dibalu. Adrijen Rabio je u izolaciji zbog korona virusa, a međuvremenu je otpao i Mojze Ken, koji iz istih razloga nije u konkurenciji za tim.

"Ovo je veoma važan meč za nas. Posle poraza u Rimu mnogo smo razgovarali sa ekipom. Bili smo tužni zbog poraza, dva dana kasnije smo dobro reagovali, a ovo je nova šansa. Juventus je naš istojiski rival, znamo važnost meča, moraćemo da budemo dobri, da pokušamo da uspostavimo naš stil igre i budemo izbalansirani. Juventus se oporavio, ostvario je dobre rezultate, moraćemo da budemo oprezni", rekao je Inzagi.

Hakan Čalhanoglu nije 100 odsto spreman, ali će biti spreman da startuje, što će biti slučaj i za Federika Kjezu i Alvara Moratu sa druge strane. Leđa turskom ofaznivnom vezisti "čuvaće" Marcelo Brozović i Nikolo Barela, dok će na bokovima biti Mateo Darmijan i Ivan Perišić, a u napadu Edin Džeko i Lautaro Martinez. Kada je u pitanju Juventusova odbrana, Leonardo Bonuči će dobiti prednost ispred Matijsa de Lihta izajedno sa Đorđom Kjelinijem i Danilom činiti trio ispred Vojčeha Ščensnog.

NAVIJAČI BESNI ZBOG SKUPIH KARATA: RIZIKUJETE DA IZGUBITE ONE KOJI ŽIVE ZA KLUB

O veličini samog derbija Italije govori i činjenica da će se na tribinama naći 60.000 gledalaca, što će biti najveća poseta dosadašnjeg toka Serije A, ali i od početka pandemije. Ipak, uprava domaćeg kluba je ozbiljno iznervirala one najvernije navijače, s obzirom da su cene za ovu utakmicu trostruko veće od prosečnih. Najjeftinije ulazice su prodvane za 46, odnosno 58 evra, dok su najskuplje koštale 325 evra. Inter će na taj način ikasirati 5.000.000 evra samo od prodatih karti, ali rizikuje da izgubi prosečnog gledaoca.

Ulazice će se vratiti na staro odmah posle meča, ali bi opet mogle da "podivljaju" onda kada se bude igrao neki novi derbi, u Ligi šampiona ili recimo protiv gradskog rivala Milana. Pre početka sezone je bio postignut drugačiji interni dogovor, koji je sada prekršen od strane kluba.

"Na taj način, kršeći svoju reč, susrećete se sa neizbežnim gubitkom najvernijih i najstrastvenijih navijača, koji žive za ove boje. Imaćete sve više mlakih navijača, koji sigurno neće biti tu na "malim utakmicama". Navijač se mora poštovati, nemojte ga ismevati", stajalo je između ostalog u poruci najvatrenih pristalica.

INTER - JUVENTUS (20.45, ARENA SPORT)

Stadion: Đuzepe Meaca

Gledalaca: 60.000

Sudija: Mauricio Marijani (Rim)

INTER (3-5-2): Handanović - Škrinjar, De Fraj, Bastoni - Darmjan, Barela, Čalhanoglu, Brozović, Perišić - Džeko, Lautaro

JUVENTUS (3-5-2): Ščesni - Danilo, Bonuči, Kjelini - Kvadrado, Bentankur, Lokateli, Bernardeski, Aleks Sandro - Kjeza, Morata.

SERIJA A - 9. KOLO

Petak

Torino - Đenova 3:2 (2:0)

/Sanabrija 14, Pobega 31, Brekalo 77 - Destro 70, Kaisedo 81/

Sampdorija - Specija 2:1 (2:0)

/Đasi ag 15, Kandreva 36 - Verde 95/

Subota

Salernitana - Empoli 2:4 (0:4)

/Ranijeri 48, Ismajli 55 ag - Pinamonti 2, Kutrone 11, Standberg 13 ag, Pinamonti 45 pen/

Sasuolo - Venecija 3:1 (1:1)

Bolonja - Milan 2:4 (0:2)

/Ibrahimović 49 ag, Berov 52 - Leao 16, Kalabrija 35, Kalulu 85, Ibrahimović 90/

Nedelja

12.30: (1,45) Atalanta (4,70) Udineze (8,00)

15.00: (1,70) Fjorentina (3,90) Kaljari (5,50)

15.00: (3,25) Verona (3,50) Lacio (2,30)

18.00: (2,85) Roma (3,40) Napoli (2,60)

20.45: (2,25) Inter (3,50) Juventus (3,35)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.