Derbi Hartsu, remi Seltika

Izvor: B92, 27.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Derbi Hartsu, remi Seltika



U edinbuškom derbiju viđeno je čak pet golova. Domaća ekipa Hartsa slavila je sa 3:2 u utakmici sa najvećim rivalom Hibernijanom.

Već u drugom minutu Hartli je doveo Harts u vođstvo. Na 2:0, početkom drugog dela igre povećao je Edgaras Jankauskas. Hibernijan se vratio u igru golovima Kilena u 55. i Šilsa u 61. minutu iz penala. Samo minut kasnije, Šils je isključen zbog udaranja golmana Hartsa Gordona.

S igračem više Harts je do pobede stigao u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 70. minutu, golom Mikoliunasa.

Šampion Seltik je na svom Parkhedu odigrao nerešeno 2:2 sa Dandi junajtedom, i to posle vođstva gostujuće ekipe 2:0. Robertson u 17. i Semjuel u 58. minutu bili su strelci za Dandi junajted, ba bi pred sam kraj meča O Di u 78. i Nakamura u 80. minutu spasli bod ekipi Gordona.

Aberdin je posle lake pobede nad Kilmanrokom, 3:1, dospeo na drugo mesto škotske premijer lige.

Polsednjeplasirani Damfermlajn još više je sebi otežao poziciju porazom na domaćem terenu od Madervela 0:2.

Još gore po njih je to što je pretposlednja ekipa na tabeli, Sent Miren, pobedila Falkirk sa 1:0 i preskočila i Ivernes (koji nije igrao) na tabeli. Sada pretposlednja ekipa ima sedam bodova više od "fenjeraša" Damfermlajna.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.