Izvor: MozzartSport.com, 01.Mar.2021, 12:47

Derbi Hamburga: Sankt Pauli bi da zagorča život komšijama

Mozzart nudi najveću kvotu na svetu na pobedu HSV-a - 2,23

Za kraj 23. kola nemačke Cvajte ostala je prava poslastica.U derbiju Hamburga Sankt Pauli dočekuje HSV(20.30). Dinosaurusi se bore za povratak u elitu, ali bi bolan udarac mogao da im zada gradski rival, koji je u strašnoj formi.

Hamburško rivalstvo datira još od 1919. godine, kada su komšije po prvi put delile megdan. HSV je slavio sa 9:0 i tako najavio dominaciju u međusobnim duelima. Na 108 >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << prethodnih susreta slavio je u 68 navrata, 20 puta su komšijski okršaju okončavani remijem, dok je Sankt Pauli trijumfovao 20 puta.

Sedmostruki šampion Nemačke svim silama pokušava da se vrati u elitu. Ipak, zbog rezultatske krize koja drma klub u poslednje vreme put ka Bundesligi je postao prilično komplikovan. Serijom dobrih rezultata Bohum, Kil i Grojter Firt su se uključili u borbu za sam vrh, pa je HSV trenutno četvrti, sa bodom manje od Detelinara, dok prva dva tima na tabeli imaju po 45 bodova. Ipak, četa Danijela Tijuna tek treba da odigra duel 23. kola, ali je jasno da je u derbi čeka težak zadatak.

Sankt Pauli je u seriji od četiri vezane pobede. Redom su pred ekipom Tima Šulca padali Hajdenhajm (4:3), Sandhauzen (2:1), Nirnberg (2:1) i Darmštat (3:2). Ekipa sa Milerntora je ipak daleko od gradskog rivala na tabeli, zauzima čak 12. mesto sa 14 bodova manje, ali to je ne sprečava da iskoristi dobar zalet i zagorča život Hamburgu u borbi za povratak u najviši rang.

U centru pažnje će svakako biti najbolji strelac lige Simon Terode. Iskusni napadač je postigao 19 golova i Cvajti i daleko je ispred konkurencije (Kulveter iz Hajdenhajma je drugi strelac lige sa šest golova manje). Posebno mu prijaju susreti sa Sankt Paulijem, sa kojim se sastajao 14 puta u drugom rangu i u čak 10 navrata je uspeo da mu zatrese mrežu.

Sa druge strane će najveća uzdanica Šulcove ekipe biti 31-godišnji reprezentativac Austrije Gvido Burgštaler. Bivši fudbaler Šalkea je u paklenoj formi, u listu strelaca se upisivao na poslednjih sedam mečeva Sankt Paulija. Na korak je od rekorda Bobija Vuda, koji je u drugoj diviziji vezao osam utakmica na kojima je postizao makar po gol.

Minule sezone Hamburger nije uspeo da postigne nijedan gol, kao ni da osvoji bodove u derbijima (dva poraza od 0:2), dok je u prvom susretu sa Sankt Paulijem ove sezone bilo nerešeno (2:2). Dinosaurusi tako imaju samo jedan trijumf na poslednjih sedam gradskih okršaja. Ipak, kada se malo dublje zađe u istoriju duela komšija iz Hamburga, dolazi se do podatka da je HSV pretrpeo samo tri poraza na poslednjih 21 derbija.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Šef struke tima sa Milerntora Timo Šulc ističe da njegovi puleni jedva čekaju da istrče na teren.

"Ovo je posebna utakmica, nije izgubila na atraktivnosti, ali morate u ozbir uzeti da je ljudi drugačije shvataju zbog korone. Ipak, drma me groznica derbija, kao i moje momke. Napravili smo plan kako da zadržimo njihovu napadačku silu. Igraju jako dobro kao tim sa puno formacijskih promena i puno trče. Kao timu je pred nama pristojan zadatak".

Danijel Tijun najavljuje da će njegovi izabranici učiniti sve da slave.

"Senkt Pauli igra jako dobro u poslednjih par nedelja, ali sada je vreme za derbi. Želimo da uradimo sve kako bi teren u ponedeljak napustili kao pobednici".

CVAJTA - 23. KOLO

Petak

Darmštat – Karlsrue 0:1 (0:0)

/Kjong-Rok 52/

Regenzburg – Paderborn 1:0 (0:0)

/Stolce 53/

Subota

Bohum - Vurcburger 3:0 (1:0)

/Culj 21, Blum 62, Holtman 81/

Hanover - Grojter Firt 2:2 (1:0)

/Haraguči 41, Dumbuja 70 - Nilsen 68, Abiama 77/

Kil - Aue 1:0 (0:0)

/Muling 80p/

Nedelja

Hajdenhajm - Fortuna D. 3:2 (1:0)

/Sesa 20, Klajndinst 72, 83 - Sobotka 63, Peterson 76/

Nirnberg - Braunšvajg 0:0

Sandhauzen - Osnabrik 3:0 (1:0)

/Esvajn 6pen, Berens 63, Klingman 88/

Ponedeljak

20.30: (3,50) Sankt Pauli (3,45) Hamburger (2,10)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.