Izvor: RTS, 24.Mar.2022, 05:35

Denver završava mozaik za napad na titulu - novi ugovor za Jokićevog trenera

Denver nagetsi i trener Majk Meloun postigli su dogovor o novom dugogodišnjem ugovoru.
Meloun je za franšizu iz Denvera vezan do sezone 2022/2023, a u Koloradu se nadaju da će novim višegodišnjim ugovorom za glavnog trenera osigurati bazu za napad na titulu u narednih nekoliko godina, prenosi I-Es-Pi-En.

Prvi samostalni posao, posle nekoliko godina rada kao pomoćni trener, Meloun je dobio u Sakramentu u sezoni 2013/2014.
Nije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se dugo zadržao u glavnom gradu Kalifornije, a onda je 2015. godine seo na klupu Denvera i oživeo, zajedno sa najboljim igračem Nikolom Jokićem i predsednikom košarkaških operacija Timom Konelijem, franšizu iz Kolorada.
Nagetsi su u tri sezone uzastopno dolazili do plej-ofa, ali i konstantno napredovali u doigravanju, da bi 2020. godine igrali u finalu konferencije.
Za sedam godina u Denveru, Meloun je upisao 309 pobeda, što ga stavlja na treće mesto u istoriji franšize, iza Daga Moa i Džordža Karla. 
Denver igra odlično i ove sezone - šesti su u Zapadnoj konferenciji sa skorom 43-30, iako tri najbolja igrača (Nikola Jokić, Džamal Marej i Majkl Porter) nisu odigrali niti jedan meč zajedno.
Borbeni duh koji gaji Meloun najbolje oslikava činjenica da, u poslednje tri godine, nijedan tim u ligi nije dobio toliko mečeva koliko Denver, a da je gubio sa najmanje 15 poena u toku meča. 
Takođe, Meloun je jedini trener u istoriji lige koji je dva puta pobedio u plej-of seriji, a da je u istoj gubio sa 3:1.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.