Denver počišćen, Jokić MVP: Šta sad?

Izvor: B92, 14.Jun.2021, 18:34

Denver "počišćen", Jokić MVP: Šta sad?

Kako će Denver Nagetsi pristupiti letnjoj "pijaci" i na koji će način pokušati da pojačaju svoj tim?

Denver Nagetsi su prošle sezone igrali u finalu Zapada i bavili smo se pitanjem da li su za ovu sezonu jači ili slabiji.

U drugoj rundi plej-ofa su Nagetsi eliminisani od Finiks Sansa, ne samo da su eliminsani nego je "radila metla" i najrpijatnije iznenađenje je srušilo Denver sa 4-0.

Stiže nam novo leto, a samim tim i novo pitanje: Kako će Denver >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nagetsi pristupiti letnjoj pijaci i na koje će se igrače fokusirati? Koga će iz svog tima nagraditi? O ovome je pisao ESPN.

Nikola Jokić je MVP, tako da nema sumnje da će se njemu ponuditi supermaks ugovor od 241 milion dolara tamo 2022. godine:

2023-24: $42.6M

2024-25: $44.9M

2025-26: $48.2M

2026-27: $51.5M

2027-28: $54.8M

Majkl Porter Džunior je 2018. godine smatran za jednog od najvećih talenata sa NBA drafta, ali zbog problema sa povredama pada na sredinu prve runde gde su ga dočekali Denver Nagetsi.

Od marta do maja u 34 utakmice je Porter odigrao na Ol Star nivou sa 23 poena, 8 skokova, uz 57% šuta iz igre i 47% za tri poena dok je Denver bio na 25 pobeda i 9 poraza.

Denver je na raskršću – maksimalni ugovor ili nikakav. Kako je preneo Zek Lou, Porter Džunior neće prihvatiti ništa ispod maksimalnog ugovora od Nagetsa, a na njima je da odrede kakav.

Da li će biti puni maksimalni ugovor, što je manje verovatno, postoji i "Exhibit 3" iliti "Prior injury extension" vrsta ugovora koja eliminiše kompenzaciju u slučaju naredne teže povrede, kao kod Zeka Lavina u Čikago Bulsima.

Postoji i opcija "nemaksimalnog maksimalnog" ugovora, kakav ima i Džejlen Braun, odnosno 107 miliona dolara raspoređenih na četiri godine. Iako brojke kažu da se radi o maksimalnom ugovoru, on zapravo ima 22% salary cap prostora, a ne 25%.

Može se desiti i da Denver donese odluku tek 2022. godine...

Idemo do Erona Gordona, čoveka koji je došao u Denver ove zime, tačnije poslednjeg dana tzv. "prelaznog roka" i tada smo se osvrnuli na to koliko je zapravo bio dobar potez.

Gordon takođe ulazi u poslednju godinu svog ugovora, pa bi narednog leta mogao da ode kao slobodan igrač, a podsetimo, 2018. godine je dobio 76 miliona dolara od Orlando Medžika.

Maksimalnu ekstenziju koju Gordon može trenutno da dobije jeste četiri godine i 88 miliona dolara i to bi Denver dovelo do 120% salary cap prostora, odnosno poreza od skoro 20 miliona dolara...

Nagetsi nisu imali porez na luksuz još od 2010. godine i mogli bi da budu "luksuzni poreznici" tokom naredne tri sezone.

Nagetsima je potrebno da dovedu igrača koji je zdrav, s obzirom na tok ove sezone jednostavno više ne mogu da dozvole rizik sa još jednim igračem koga muče povrede.

Potrebno im je da stigne bek solidne odbrane, nešto što su izgubili odlaskom Gerija Herisa, a ono što im takođe treba jeste konstantan šut, što je bio problem u doigravanjima i Finiks je to lako eksploatisao.

Treba ispratiti šta će Denver uraditi do 17. jula, jer je to rok za dogovor sa Vilom Bartonom. Međutim, kako stvari stoje, on će napustiti Kolorado. Slično je i sa Džamajklom Grinom.

Denver će sa njim morati da se dogovori do 26. jula, ili on postaje slobodan, piše ESPN. Vlatko Čančar 3. avgusta postaje slobodan igrač, a Pi Džej Dozir 16. avgusta.

Svi pomenuti igrači su dostupni za nastavak saradnje, s tim što bi Barton dobio 78 miliona na četiri godine u tom slučaju...

Nagetsi imaju pika prve runde 2021. i 2022. godine, što je jako dobra stvar. Prema ESPN projekcijama, Denver bi sa drafta pokupio beka Krisa Duartea sa univerziteta Oregon.

Njega porede sa Džonom Starksom, a ove godine je na Oregonu imao 17 poena u proseku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.