Izvor: RTS, 23.Jan.2023, 07:39

Denver bez Jokića izgubio od Oklahome, Gildžes-Aleksander prekinuo niz pobeda Nagetsa

Ekipa Denver nagetsa, za koju nije nastupao dvostruki MVP Nikola Jokić, poražena je 101:99 od Oklahoma siti tandera u "Bol" areni.
Pobedničkim košem prve zvezde Okahoma siti tandera Šeja Gildžesa-Aleksandera na 10 sekundi do kraja okončan je niz Denvera od devet pobeda u ligi i 16 na domaćem parketu.

Nikola Jokić je pauzirao još jedan meč zbog bolova u levoj strani zadnje lože. Činilo se da su Tanderi dovoljno lak plen za Nagetse >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i bez najboljeg igrača.
Gosti su su ispod plej-in zone, ali važe za vrlo perspektivan sastav. Krenuli su rešeno i motivisano, uhvativši Nagetse u kontra ritmu. Domaćini su morali da sustižu prednost rivala. Preciznim izvođenjem dva penala Zik Nadži je uspeo na 30 sekundi do kraja da izjednači. Ipak, Šej Gildžes-Aleksander je našao povoljnu poziciju i na 10 sekundi do kraja pogodio, upostaviće se, za pobedu.

Plejmejker Oklahome igra fantastično ove sezone, što je pokazao i na ovom meču sa 34 poena i po pet asistencija i skokova. Džoš Gidi ga je ispratio sa 18 poena i devet asistencija. POslednji dvocifreni kod pobedničkog sastava bio je Kenrik Vilijams sa 11 poena.
Lista strelava kod Nagetsa je zanimljiva - ili su bili dvocifreni ili su na nuli. Džamal Mari je predvodio Denver sa 26 poena, Eron Gordon je ostavrio dabl-dabl od 15 poena i 10 skokova, Brus Braun je dao 14 poena, Džef Grin i Zik Nadži po 12 poena, a Kristijan Braun i Kentejvijus Koldvel-Pop su upisali po 10 poena.
Prvi poraz Denvera ove sezone kada Jokić nije u ekipi.
Denver je svakako i dalje prvi na Zapadu sa 33-14, Oklahoma je 11. sa 23-24 i trudi se da uđe u plej-in poziciju.
Nagetse očekuje serija od tri gostovanja, počevši od Nju Orleansa, pa se leti za Milvoki i Filadelfiju. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.