Dempsi postigo peti najbrži gol u istoriji SP

Izvor: Sportski Žurnal, 17.Jun.2014, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dempsi postigo peti najbrži gol u istoriji SP

Gol Klinta Dempsija posle 30 sekundi meča prvog kola grupe G u Natalu, između SAD i Gane (2:1), peti je najbrži pogodak u istoriji svetskih prvenstava, saopštila je Međunarodna fudbalska federacija (FIFA).
(FOTO: AP)
Prvo se pojavilo da je Dempsi gol postigao posle 32, a zatim i 29 sekundi, ali je usledilo objašnjenje portparola FIFA Delije Fišer.
Trideset sekundi, to je vreme koje smo dobili od naših statističara – rekla je Fišer >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << novinarima u Brazilu.
Najbrži pogodak u istoriji Mundijala postigao je 2002. godine Turčin Hakan Šukur, kome je bilo potrebno 11 sekundi da zatrese mrežu Južne Koreje.
Na drugom mestu je reprezentativac Čehoslovačke Vaclav Masek koji se 1962. godine protiv Meksika u strelce upisao posle 16 sekundi.
Treći najbrži pogodak u istoriji Mundijala postigao je Nemac Ernst Lehner 1934. godine (25 sekundi), a iza njega nalazi se Englez Brajan Robson, koji je protiv Francuske 1982. postigao gol u 27 sekundi.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najbrži golovi na Mundijalima: Od Šukura do Dempsija (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 17.Jun.2014

Gol Klinta Dempsija posle 30 sekundi meča prvog kola grupe G u Natalu, između SAD i Gane (2:1), peti je najbrži pogodak u istoriji svetskih prvenstava, saopštila je FIFA. Prvo se pojavilo da je Dempsi gol postigao posle 32, a zatim i 29 sekundi, ali je usledilo objašnjenje portparola FIFA Delije...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.