Delfini, buđenje - u četvrtfinalu ste!

Izvor: Mondo, 15.Avg.2016, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Delfini", buđenje - u četvrtfinalu ste!

Još jedan trijumf Srba uz loše, pa dobre momente u igri. Ipak, sve se sada briše i fokusiramo se na eliminacije.

Foto: AP/Sergei Grits

Uskoro opširnije...

NAJAVA I TOK MEČA:

Računa srpskih vaterpolista je jasna - pobeda je imperativ!

Trijumf nad Japanom doneće "delfinima" plasman u četvrtfinale, gde još ne znaju protiv koga će igrati. Posle "kiksa" Hrvatske protiv Francuske, čini se da su potencijalni rivali našeg tima Španija >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ili Italija.

Ipak, računanje ostavimo za kasnije. Sada svu pažnju usmeravamo ka borbi našeg tima za drugu pobedu na turniru koji nisu počeli dobro, ali su u meču protiv Australije konačno skinuli teg sa leđa.

Vreme je za još jednu pobedu!

SRBIJA - JAPAN 12:8 (2:5, 3:0, 4:2)

- KRAJ UTAKMICE -

ČETVRTA ČETVRTINA

6' 12:8 Ćuk definitivno stavlja tačku. Prvi put večeras šutira i pogađa.

5' 11:8 Prekršaj "delfina" (Ćuka) sa leđa i pogodak Japana iz najstrože kazne, za novi peterac. Peti pogodak Takeija.

3' 11:7 Zaista sjajan šut Filipovića, za njegov šesti gol večeras. Izašao je iz igre i motivisan stisnuo pesnicu ka srpskim navijačima.

2' Duško Pijetlović zaradio je isključenje i treću ličnu grešku. Neće igrati do kraja utakmice, pa će Nikiću na poziciji centra pomoći Mandić. Pre toga, tajm-aut.

1' 10:7 Počelo je golom Filipa FIlipovića. Solo-akcija najboljeg strelca "delfina" i pogodak o prečku.

TREĆA ČETVRTINA

- Sreća... Takei je šutirao pod odbranom "delfina", ali i promašio. Pauza, pa poslednja četvrtina.

- Zaštucao je napad "delfina", ali tu je Gojko Pijetlović da sačuva vođstvo. Dejan Savić zatražio je tajm-aut 41 sekund pre kraja treće četvrtine.

7' Igrač više za Japan, ali pre toga tajm-aut. Imaju šansu da u finišu deonice ponovo priđu na gol zaostatka.

6' 9:7 Japanci reaguju. Ranđelović je skrivio peterac, a Takei savladao Gojka Pijetlovića.

4' 9:6 Mandićev lob ne prolazi, ali tu je Stefan Mitrović da ipak pošalje loptu u mrežu.

4' 8:6Duško Pijetlović kažnjava široku odbranu Japana i daleko od svoje pozicije postiže drugi gol na ovoj utakmici.

3' 7:6 Japanci prekidaju seriju "delfina" 5:0. Igrač više za azijsku selekciju i pogodak Kadonoa. Odmah posle gola - novi presing čeka srpske vaterpoliste.

2' 7:5 I još jednom, Filip FIlipović! Prlainović mu je asistirao, "izbacio" ga u situaciju "jedan na jedan" i to je još jedan gol za Srbiju. Četvrti gol naše "desetke".

1' 6:5 Konačno, vođstvo! Filipović postiže prvi gol iz igre i produžuje seriju našeg tima 4:0. Valjda će sada biti sve lakše.

- Poluvreme -

- Između dve četvrtine, Savić menja golmane i Mitrovića menja Pijetlovićem.

DRUGA ČETVRTINA

8' 5:5 Izjednačenje! Dušan Mandić realizuje brzu kontru i produžuje seriju našeg tima 3:0. Deluje da su "delfini" konačno ozbiljno shvatili i zadatak i protivnika.

8' Sudije izvlače loptu iz gola Japanaca i dosuđuju "delfinima" faul u napadu. Nikić je bio u duelu sa rivalom.

7' 4:5 Konfuzna situacija i gol Duška Pijetlovića. Oduzeta nam je lopta, pa vraćena, što je srpski centar iskoristio za brzi pogodak.

6' 3:5 Pijetlović je iznudio peterac, a Filipović drugi put realizovao najstrožu kaznu. Dva od tri gola postigli smo iz ovog prekida.

- Dejan Savić reaguje i traži tajm-aut. Neshvatljivo mučenje šampiona sveta i Evrope protiv ekipe koja još nema nijedan bod u Riju.

- Kao da su i Japanci zbunjeni ogromnom šansom. Na drugoj strani, "delfini" ponovo ne pogađaju.

- Nema gola, pa nema. Šta se događa sa našim vaterpolistima?!? Prečka, odbitak... Lopta ne ulazi u mrežu.

- Pet minuta pre poluvremena, Japanci imaju tajm-aut.

3' Promašuje i Prlainović... Na drugoj strani ponovo brza kontra i samo nas je sreća sačuvala, jer su Japanci pogodili prečku.

2' Šanse "delfina" se nižu, ali golova nema. I Pijetlović i Nikić dobijaju šanse, ali lopta ne ulazi u mrežu.

- Iako smo mogli da imamo dva igrača više u prvom napadu, naši vaterpolisti nisu prvi došli do lopte u plivanju za prvi posed.

PRVA ČETVRTINA

- Dva igrača više za Srbiju u poslednjem napadu prve četvrtine. "Delfini" nisu ni pokušali da krenu u napad, čekajući plivanje na početku druge četvrtine.

8' 2:5 Još jedan košmarni period našeg tima u Riju. Takei beži Mandiću u kontri i lakše nego na treningu postiže PETI gol Japana u prvoj četvrtini.

- Konačno, odbrana Baneta Mitrovića!

6' 2:4 Konačno, malo ozbiljnosti. Slobodan Nikić trese mrežu posle pauze. Asistirao je Prlainović.

5' 1:4 Jako, jako loše! Japanci povećavaju vođstvo... Dejan Savić reaguje tajm-autom.

5' Neprijatno je! Japanci pogađaju za 1:4, ali srećom pogađaju prečku. Napad "delfina" apsolutno ne funkcioniše na početku, dok odbrana zaista štuca.

4' 1:3 Zaista nije dobro počelo. "Delfini" uspavanom odbranoom dopuštaju Japancima još jedan pogodak. Strelac je bio Takei.

3' 1:2 Ponovo gol Azijata. Popustila je koncentracija naših igrača i Japan stiče vođstvo, golom Koji Takeija, najboljeg strelca protivnika. Ovo je njegov deseti gol na turniru.

3' 1:1 Izjednačenje. Filip Filipović izveo je najstrožu kaznu, dosuđenu zbog faula na Živku Gociću u prostoru od dva metra.

2' Presing je važna osobina naših večerašnjih rivala. Igraju drugačije od ostalih rivala "delfina" i čine i kompletan meč drugačijim,

1' 0:1 Japanci počinju meč presingom i golom. Oduzeli su loptu "delfinima" u početnoj fazi i savladali Mitrovića. Strelac je Okava

Uskoro opširnije....

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.