Delfini: Da se uigramo i prilagodimo pravilima

Izvor: Mondo, 05.Apr.2019, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Delfini": Da se uigramo i prilagodimo pravilima

Selektor Srbije Dejan Savić i kapiten Filip Filipović razloge poraza od Španije videli u dobrom napadu "furije" i nešto lošijoj adaptaciji na nova pravila.

Vaterpolisti Srbije eliminciju iz borbe za medalje na Evropa kupu u Zagrebu nisu doživeli kao tragediju. "Delfini" su u četvrtfinalu poraženi od Španije 13:12.

Završnicu turnira u prestonici Hrvatske shvatili su kao priliku da se što bolje uigraju za izazove narednog leta, ali i da se prilagode na nova vaterpolo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pravila.

 Selektor Dejan Savić smatra da je španski napad bio veliki problem za "delfine" u petak na plivalištu Mladosti.

"Mislim da to što nismo imali imperativ nije uticalo na našu eliminaciju, već nismo uspeli da se snađemo, a i španski napad nam danas nije dopustio da pobedimo", rekao je Savić.

Selektor Srbije izneo je zanimljivo mišljenje o novim pravilima.

"Rekao sam, a to se u suštini i videlo u prve dve utakmice. Igrači su ti koji će prvi da se prilagode novim pravilima, pa mi treneri i na kraju sudije."

Sličan stav imao je i Filip Filipović.

"Ovo je sve velika uvertira za finalni turnir Svetske lige. Istina je da nama Evropa kup rezultatski ne znači, ali u tome ne smemo da tražimo alibi za poraz od Španije. Bilo bi mnogo bolje da smo igrali polufinale i finale. Moramo da budemo iskreni, pre svega prema nama samima i da prihvatimo poraz isto kao što prihvatamo pobede."

On je čestitao Špancima za zasluženoj pobedi.

"Nismo uspeli da na najbolji način odgovorimo napadima Španaca, ali i primeni novih pravila. Tu smo trenutno u zaostatku, plus što i ostale ekipe imaju pozitivne strane."

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.