Izvor: MozzartSport.com, 15.Jan.2021, 00:41

Dele se karte za Seriju A: Kujaba stoji prva u redu

Upražnjena su još dva mesta koja vode iz brazilske Serije B u elitni rang, a za Guarani pobeda je imperativ

Dve karte za Seriju A su podeljene – Amerika Mineiro i Šapekoense su četiri kola pre kraja izborili povratak u elitni rang brazilskog fudbala. Dva mesta su još uvek upražnjena, a spisak kibicera je poveliki. Prva među jednakima je Kujaba, koja drži treće mesto, ali daleko od toga da je sigurna.

U 35. kolu brazilske Serije B, Kujabu očekuje duel sa Guaranijem >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << (01.30), koji je kao i tim sa Pantanal arene u krugu kandidata za mesta koja vode u viši rang. U derbiju kola pobeda je imperativ za oba tima, a manji beleg u slučaju neuspeha ostaće Zlatnima. Drži Kujaba sve u svojim rukama, beži tri boda Žuventudu i ekipi CSA, ali ne sme da poleti i nosom počne pre vremena da para oblake, jer bi prizemljenje moglo da bude bolno.

Sudar sa Guaranijem po Kujabu dolazi nakon remija sa Ponte Pretom. Mogao je Alanov tim da ima komforniju situaciju da nije ostavio dva boda na stadionu Moizes Lukareli. Krupan korak ka promociji u Seriju A, Kujaba je napravila pobedom protiv Žuventuda, a novi trijumf nad direktnim konkurentom za preostale dve nepodeljene ulaznice u društvo najboljih, praktično bi doveo Kujabu na korak od elite.

Guarani je sa dva poraza i remijem u poslednja tri kola sebe odaljio od toliko željene četvrte pozicije. Poraz od CRB-a u minulom kolu bio je naročito bolan, a izabranici Felipea Konseisaa su bez pobede u 2021. godini. Izmigoljili su se CSA i Žuventud, umakli su četiri boda Guaraniju, pa Konseisaova četa više nema prava na neuspeh. Pobeda je imberativ. Nerešen ishod i poraz guraju Guarani u ponor bez povratka.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Dobra vest za Alana, stratega Kujabe, jeste potpuni oporavak Elvisa. Brazilski vezista ušao je u igru u drugom poluvremenu na gostovanju Ponte Preti, a protiv Guaranija se očekuje njegov povratak u startnu postavu. Everton Sena, Lukas Ernandez i Luiz Gustavo neće biti na raspolaganju šefu struke, ali su zato pred povratkom Maksvel, Anderson konseisao, Mateus Barbosa, Lukas Ramon, Žoao Karlos, Felipe Fereira...

Felipe Konseisao suočava se sa ogromnim problemima. Spisak igrača na koje ne može da računa sve je duži i duži, otegao se preko radnog stola i zadaje glavobolje treneru Guaranija. Artur Rezende je ispunio normu za žute kartone i mora na hlađenje, Mateus Souza će propustiti meč jer će biti podvrgnut hirurškoj intervenciji kako bi sanirao zubne probleme i tu nije kraj. Bidu i Renazinjo pozitivno su testirani na virus korona, sumnja se da će novo testiranje otkriti još nekog igrača u kome se virus nastanio, a Guarani već ima sedam pozitivnih igrača. Na spisku izostanaka, kojem nema kraja, nalaze se i Žunior Todinjo i Eduardo Person.

Ne napušta borbeni duh igrage Guaranija uprkos brojnim nedaćama. Svesni su da nemaju pravo na grešku, ali se iako desetkovani, ne predaju brz borbe.

"Ovo su odlučujuće utakmice, zaista moramo da se suočimo sa tim izazovima kao da je svaka finale i psihološki moramo da budemo mirni. Znamo da imamo šansu, verujemo da možemo da ostvarimo cilj, ali nogama moramo stajati na zemlji, biti svesni poteškoća i ne smemo baciti beli peškir bez borbe“ ,

rekao je napadač Pablo na konferenciji za štampu.

BRAZIL, SERIJA B - 35. KOLO

Četvrtak

23.15: (2.40) Operario (2.80) CRB (3.25)

Petak

01.30: (1.95) Kujaba (3.30) Guarani (3.80)

21.30: Figueirense - Pelotas

23.15: Sampajo - Parana

Subota

01.30: Amerika MG - Botafogo SP

20.30: CSA - Avai

23.00: (2.75) Žuventud (2.70) Kruzeiro (2.90)

Nedelja

01.00: Oeste - Konfijansa

20.00: Ponte Preta - Nautiko

20.00: Vitorija - Šapekoense

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.