Izvor: Blic, 03.Jul.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delas: Bog nas je poslao u finale

Delas: Bog nas je poslao u finale

PORTO - Kada jedan klasičan štoper postigne srebrni gol i ostvari sve snove jedne fudbalske nacije, a pri tom greje klupu u jednom italijanskom klubu, onda je jasno da se na neki način, sreća osmehnula tom igraču. Trajanos Delas, defanzivac Rome, golom u 105. minutu, naplatio je sve muke koje ima u fudbalskoj pečalbi u Italiji.

Grci su pobedom nad takvim divovima evropskog fudbala kao što su Francuska i Češka, osvežili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mit o bogovima koji stanuju na Olimpu. Trajanos Delas, igrač bez kojeg se betonska odbrana Grka ne može zamisliti, samo je poturio glavu u tom 105. minutu i Češka je kapitulirala.

- Uradili smo neverovatnu stvar. Zaslužili smo da budemo u finalu, pokazali smo da smo organizovan i dobar tim. Na kraju, i Bog je bio uz nas. Smešno je, ali pre nego što sam postigao gol, video sam vreme na semaforu, bilo je 14:36 od produžetka i rekao sam sebi, e sad moramo nešto da uradimo! Neko me je odozgo čuo i sve ste videli. Hvala navijačima koji su bili sve vreme uz nas, napravili smo istorijski uspeh - kaže Delas.

Sa lica selektora Ota Rehagela nije silazio osmeh posle plasmana u finale.

- Ovo je pravo čudo, bajke se nastavljaju. Česi su bili tehnički bolji, ali volja je bila jača kod nas. Nismo imali šta da izgubimo, svesno smo rizikovali. Pokazali smo da smo snažniji u produžetku i to nam je donelo trijumf. Sve savete koje sam im dao, poslušali su, dobili smo strahovito samopouzdanje - kaže Rehagel.

Kada je reč o novom sudaru sa domaćinima Portugalcima, ovog puta u finalu, Rehagel kaže.

- Biće to bajkovito finale. Pobedili smo Portugal u prvom meču i oni su posle tog nokauta uspeli da ostanu na turniru. Njihov san je da nam se revanširaju za početni neuspeh - kaže Rehagel. Na pitanje da li će Grci imati snage za još jedan podvig, nemački stručnjak je odgvorio:

- Mi smo autsajderi, ali nemamo šta da izgubimo. U fudbalu je sve moguće, ali mi smo pobednici ovog turnira makar u moralnom smislu.

Stelios Janakopulos, vezni igrač u reprezentaciji Grčke, kaže da je preserećan.

- Ovo je istinska lepota fudbala. Ovo je zlatan dan za nas i crn za češki fudbal. Živimo u snovima i ne želimo da se probudimo - izjavio je Janakopulos.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.