Deki: Sve stalo u ovih 10 minuta

Izvor: B92, 11.Okt.2013, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deki: Sve stalo u ovih 10 minuta

Dejan Stanković se zahvalio svima nakon što se kao rekorder po broju mečeva oprostio od dresa reprezentacije.

Stanković je protiv Japana u Novom Sadu odigrao rekordni 103. duel, a simbolično, u 10. minutu je napustio utakmicu.

"Hvala ovim divnim ljudima, hvala što su došli da uveličaju ovo istorijsko i nezaboravno popodne za mene."

"Biti 10 minuta sa ovim momcima je fenomenalno. Imao sam šansu još jednom da stavim traku i da povedem momke. Mogu samo da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << im se zahvalim na svemu”, rekao je Stanković.

On je dodao da mu je oproštajna utakmica ujedno i najdraža u nacionalnom dresu.

"Bilo je lepih i loših trenutaka, uspona i padova, ali sada sve utakmice mogu da stanu u ovih 10 minuta", rekao je Stanković za RTS po izlasku s terena.

Srbija je pobedila Japan golovima Dušana Tadića i Miloša Jojića sa 2:0.

Mihajlović: Bravo, Deki; Karadžić: Ponosni smo

Stanković je uoči utakmice dobio "zlatnu loptu" od nekadašnjeg saigrača iz reprezentacije Zorana Bate Mirkovića, a legenda Crvene zvezde Vladimir Petrović Pižon uručio mu je plaketu u ime tog kluba.

Kapiten reprezentacije Branislav Ivanović uručio mu je dres s brojem 103, dok mu je dosadašnji rekorder po broju utakmica Savo Milošević predao "zlatni dres".

Selektor Japana Alberto Zakeroni, nekadašnji Stankovićev trener u Laciju, dao mu je dres svoje reprezentacije. Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić, uz zvižduke sa tribina, uručio je Stankoviću zlatnu plaketu. Karadžić je izjavio da će utakmica sa Japanom ostati upamćena po Stankovićevom oproštaju i rekordu.

"Reč je o dugogodišnjem kapitenu i proslavljenom asu. Ponosni smo na njega i zahvalni za sve što je učinio za nas. Ostavio je dubok trag u našem sportu i iskreno se nadamo da će i ubuduće mnogo značiti srpskom fudbalu", upisao je Karadžić u zvaničnom protokolu utakmice.

Selektor reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović, nekadašnji Stankovićev saigrač u Laciju i Interu, rekao je da duel s Japanom ima posebnu draž zbog Dejana Stankovića.

"Stanković je tokom više od decenije pokazao privrženost reprezentaciji i dao joj je mnogo. Zaslužio je poštovanje svih nas iz FSS, i navijača, i radujem se što je postao rekorder po broju odigranih utakmica u istoriji naše zemlje. Bravo, Deki!", rekao je Mihajlović.

Bivši fudbaler Crvene zvezde, Lacija i Intera je, pre duela s Japanom, poslednju utakmicu za reprezentacije Srbije odigrao oktobra 2011. godine u porazu od Slovenije sa 1:0, kojim su "orlovi" ostali bez plasmana na Evropsko prvenstvo.

On je letos završio igračku karijeru, pošto je za Inter prošle sezone odigrao samo tri utakmice. Stanković je nastupao za reprezentacije SR Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i Republike Srbije.

Učestvovao je na tri svetska i jednom evropskom šampionatu, ali nije zabeležio nijedan značajan rezultat sa nacionalnim timom. Za reprezentaciju je debitovao 22. aprila 1998. godine, kada je bio dvostruki strelac za pobedu nad Južnom Korejom s 3:1.

Stankoviću je utakmica u Novom Sadu bila oproštaj od reprezentacije Srbije, a rekao je da bi oproštaj od fudbala voleo da ima na stadionu Crvene zvezde u Beogradu, "možda na proleće".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Srbija pobedila Japan 2:0, Stanković se oprostio od reprezentacije

Izvor: Radio 021, 11.Okt.2013

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je večeras u prijateljskoj utakmici na "Karađorđu" selekciju Japana sa 2:0.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.