Dejvis i ONil hvale Jokića: On je plejmejker Denvera

Izvor: RTS, 28.Feb.2019, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejvis i O'Nil hvale Jokića: On je plejmejker Denvera

Srpski košarkaš Nikola Jokić ove sezone pruža fantastične partije u dresu Denver Nagetsa. Jokić je najbolji igrač svog tima, što mu je donelo igranje na Ol-staru, ali je on i posle tog događaja nastavio u snažnom ritmu. Zbog toga ima veliki broj navijača među nekadašnjim igračima - prvi je na njegovu stranu stao Čarls Barkli, a njemu su se pridružili Beron Dejvis i legendarni Šekil O'Nil.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Beron Dejvis, čovek koji je skoro 15 godina proveo u najjačoj ligi sveta, bio je oduševljen Nikolinim učinkom nakon utakmice Denvera protiv Oklahoma Siti Tandera.

U tom susretu Jokić je duel završio sa 36 poena, devet skokova i 10 asistencija, čime je postao jedini igrač uz Vilta Čemberlena viši od 210 centimetara koji je u jednoj sezoni odigrao 20 i više utakmica u kojima je imao dvocifren broj asistencija.
"Ono što volim kod bekova Denvera je to što su svi poenteri. Veoma su agresivni, mogu da kreiraju za sebe, ali i za druge. Dobro se kreću bez lopte. Ali, pravi plejmejker ove ekipe je Nikola Jokić. On prevodi loptu na terenu, igra pike-en-rol sa jedinicom i onda doda loptu Džamalu Mariju. On je njihov plejmejker. Bekovi imaju mnogo više slobode", rekao je Dejvis.
Šekil O'Nil, nekadašnji centar Los Anđeles Lejkersa i brojnih NBA klubova, imao je šta da doda.
"U drugoj godini u NBA rekli su mi - 'moraš da činiš saigrače boljima'. Nisam znao šta to znači, dok jednog dana nisam otkrio kako. To upravo radi Jokić. On je košarkaš kojeg morate da poštujete u reketu, nećete ga udvajati, ali kada spusti loptu na parket, odbrana mora da pomaže. Kada to urade, kako da učinite saigrače boljima? Dodate loptu do njih. Zna kako da postiže poene, ali ako ga udvojite, on sve vidi", naveo je "Bik Šek".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.