Izvor: MozzartSport.com, 06.Apr.2021, 16:51

Dejan Stanković : Ne znam kako bih se osećao na minus devet, ovo je naša meč lopta

Nemanja Milunović juče trenirao, u konkurenciji Gelor Kanga

Jedan od primarnih ciljeva – igranje grupne faze UEFA takmičenja – je ispunjen. Čak i premašen, jer je Crvena zvezda flertovala sa prvorazrednom senzacijom i izbacivanjem sedmostrukog prvaka Evrope, ekipe Milana. Oboreni su i rekordi, kada je reč o učinku u prvoj fazi. Klub sa Marakane je na dobrom putu da nastavi žetvu nacionalnih titula i četvrti put uzastopno bude najbolji u Srbiji. Čak i ako izgubi, sutrašnji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 164. večiti derbi.

(2,55) Crvena zvezda (3,20) Partizan (2,85)

Ali jasno je da pred Dejanom Stankovićem i njegovim momcima mikro cilj, jer pehar bez skalpa večitog rivala ne bi imao tu slast. Posebno, što su navijači Crvene zvezde blago frustrirani zbog činjenice da trijumf nad Partizanom čekaju skoro pune dve godine. Davno je bio april 2019. kada su crveno-beli golovima Bena i Vukanovića, stavili tačku na još jednu uspešnu godinu.

Zato Crvena zvezda, iako bodovno u velikoj prednosti, i te kako ima šta da izgubi tokom sutrašnjeg meča. U isto vreme, ima mnogo toga i da dobije. Pobeda bi predstavlja pozlatu jedne od najboljih sezona u novijoj klupskoj istoriji.

„Ove godine sa direktorima i klubom smo napravili ciljeve, to je grupna faza u Evropi, proleće u Evropi. Završni cilj je titula, kako bi sledeće godine igrao u grupnoj fazi Lige šampiona. Na koji način ću da osvojim titulu uopšte ne biram. Uvek je lepo pobediti u derbiju. Izlazimo da dobijemo i odigramo muški“, bile su prve reči Dejana Stankovića.

Crvena zvezda bi bila na šampionskom konju i ukoliko bude nerešeno, ali svestan je temperamentni stručnjak da to ne bi zadovoljilo Zvezdinu publiku.

„Pa da... Imamo meč loptu kod kuće. Želimo da nastavimo pobednički niz, ova ekipa od kada sam ja trener uvek ide na pobedu. Naravno da ćemo biti inteligentni, pametni, čvrsti, organizovani. Videćemo, derbi je uvek nepredvidiv. Spremamo se da dobijemo meč“.

Zbog pravila o bonus igračima, veliko je pitanje kakav tim će izvesti stručni štab crveno-belih. Velika dilema figurira u špicu, jer su pored Falčinelia kandidati Ben i Pavkov.

Imam slatke muke i u napadu, vezi, bokovima. Imam ih sve na raspologanju, imamo 24 sata do utakmice svi su u konkurenciji. Sklopili smo kockice, još malo da se pripremamo za ono što nas čeka“.

I dalje je pod znakom pitanja Nemanja Milunović, koji je povredio zadnju ložu u duelu protiv IMT-a, ali deluje da će iskusni štoper biti u postavi.

„Uradiće sve da pomogne. Juče je trenirao malo sa strane, malo sa ekipom. I u nedelju je trenirao sa strane. Danas će da trenira sa ekipom, tako da ćemo ga imati na raspologanju“.

Kao trener Crvene zvezde Dejan Stanković ima dva remija u prvenstvu i poraz od večitog rivala u Kupu Srbije.

„Moj jedini odgovor je da Crvena zvezda igra kod kuće. Dakle, idemo na pobedu. Opet, derbi je teško prognozirati. Videli ste i sami. Oni imaju mnogo vezanih pobeda, isto tako mi. Slažem se da će biti dobar i pravi derbi. U svakom trenutku treba da znamo šta radimo. Da poštujemo igru i protivnika. Ne plašimo se nikog, idemo na pobedu. Ne znam šta će to doneti, ali znam kako se spremamo. Ovo je istorija, Srbija je ponosna na ovo“.

On poručuje da neće biti velikih taktičkih iznenađenja.

„Velikih iznenađenja ne može da bude. To su 12, ili 13 momaka koji kod nas i njih kruže oko startne postave. Dobro se poznajemo“.

I još malo podsećanje da Crvena zvezda nije dobila večitog rivala skoro pune dve godine.

„Ja gledam trenutno. Meni je to najvažnije. Ne znam šta je bilo i šta će biti. Znam samo da je sutra momentat da pokažemo koliki smo i kakvi smo. Ovi momci zaslužuju pobedu, rade i ponašaju se fenomenalno. Bila bi to lepa nagrada za njih“.

Hoće li Kanga biti u rotaciji?

„Vidim da se nešto piše. Ja kada imam problem – to i kažem. Momak se vraćao iz Afrike, presedeo je na aerodromu dan i po. Zakasnio je iz opravdanih razloga. Oporavio se, biće u konkurenciji za 11“.

Treći put u istoriji večiti derbi biće odigran pred praznim tribinama.

„Nedostajeće nam 12. igrač. I pored korone i mera, čekali su nas na gostovanjima. Davali su nam podršku, nestvarno koliko su nam privrženi navijači. Ali šta da radimo. Hajde da uradimo sve da kada ovo sve prođe u kvalifikacijama za Ligu šampiona da nas čeka pun stadion“.

"PARTIZAN SE SVESNO POVLAČI PONEKAD, JER IMA SJAJNU KONTRU"

Uvek se postavlja pitanje ko je psihološki spremniji. Crno-beli mogu da spasu sezonu trijumfom u komšiluku.

„Kako se uzme to pitanje. Ne znam kako bih se osećao da sam u njihovoj koži, na minus devet. Mi se spremamo da dobijemo. Od početka sezone nismo imali kalkulacije. Nemamo ih ni sad. Derbi je uvek da se pobedi. I tu se stavlja tačka“.

Ovoga puta nije bilo ni zapaljivih izjava pred derbi?

„Zašto bismo se razvodnjavali i pričali o nečemu što nije vezano za igru. Samo treba da se koncentrišemo na teren, da budemo mi, da budemo prava grupa“.

Da li ćemo da gledamo dobar fudbal?

„Biće taktike i nadmudrivanja. Možemo svi da očekujemo paklen derbi, a ono se desi kontra“.

Igra dva tima nagoveštavaju mnogo golova.

„Ono što krasi Partizan su polukontre i kontre, ta tranzicija i odsecanje lopte u sredini. Oni to stvarno dobro rade. Prave sebi prostor svesno u poslednjoj trećini. Ne idu u visok presing često, svesno ostanu malkice pozadi da bi napravili prostor za brze špiceve“.

Da li bi pobeda Crvene zvezde značila kraj šampionske titule?

„Nemoguće je to reći, ali sa 12 bodova viška sedam kola pre kraja bili bismo na dobrom putu“.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević se nametnuo kao specijalista za večite derbije. Dva puta je slavio na Marakani, i ima čak pet pobeda nad Crvenom zvezdom.

„Uvek se gleda šta će sada da bude. Statistika je da se prati. Sutra će da se piše nešto novo“.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.