Dejan Radonjić pravi probleme u Hrvatskoj

Izvor: Mondo, 20.Okt.2014, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejan Radonjić pravi probleme u Hrvatskoj

Navijači Rijeke oštro su reagovali na Radonjićevu izjavu da se radi o "smešnom klubu".

Foto: Jutarnji.hr printscreen

Najveće rivalstvo u Hrvatskoj je ono između Hajduka iz Splita i Dinama iz Zagreba. Ali, nije jedino. Ne vole se ni dva kluba iz Istre, Rijeka i Istra iz Pule.

Ove nedelje, u Hrvatskoj, zakuvale su se stvari između fudbalera Istre, zapravo igrača Dinama na pozajmici u Puli, Dejana Radonjića i navijača Rijeke, "Armade".

Bahati >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Radonjić (24), Hrvat rođen u Nemačkoj koji je sa 18 godina dobio priliku da trenira sa mladim timom Bajerna, rekao je uoči derbija Istre: "Rijeka je bila smešna, smešna je sada i smešna će ostati!"

Nije bilo govora o tome da li će igrač, koji je posle serija povreda u Bajernu, igrao za amaterske nemačke klubove Ravensburg i Eriskirh, odnosno hrvatskog petoligaša Zrinski iz Ozalja, dobiti lekciju od "Armade".

Napisali su mu: "Niko, Dejane, nije bez greha, pa kad tebe vidimo pucamo od smeha. Smešan si, bićeš, bio si i pre, ko se zadnji smeje, najslađe se smeje".

Zviždali su mu od početka do kraja utakmice i vređali ga, pa je video kako izgleda kad poput svog novog poslodavca, Zdravka Mamića, imaš ceo stadion "nad glavom".

"Nisam taj tip koji ću sad hvaliti Rijeku, ostajem pri onome što sam rekao. Danas sam, eto, i ja ispao smešan kod trećeg gola, ljudi su mi se malo napili krvi. Ali, tako to ide, ovaj put oni, sutra ću ja".

Istra je povela 1:0 u 45. minutu, ali je Rijeka u nastavku dala tri gola i dobila derbi ubedljivo, čime je zadržala korak za vodećim Dinamom, koji ima 32 boda, četiri više od prvog pratioca.

"Nisam čuo povike, ni video Armadin transparent, ali drago mi je da su navijači podržavali svoj klub. Čestitam Rijeci na zasluženoj pobedi, ali onu izjavu ne bih povukao. Kako bi to sad izgledalo? Rekli bi ljudi: 'Vidi ga, ovakav je i onakav'. Inače, jeste li videli kakvu smo šansu imali za 2:0?", nastavio je Radonjić u svom stilu.

Kako je on stigao do Dinama?

Posle 33 gola na 24 utakmica za petoligaša iz Ozalja, angažovala ga je prošle sezone Istra i on je na 31 utakmici postigao devet pogodaka. To je bio poziv za Mamića da ga otkupi od Istre, ali ga je vratio nazad posle dve utakmice za Dinamo na početku sezone, bez postignutog gola.

Radonjić je postigao pet golova za "kanarince" ove sezone i nagoveštava da će se u Zagreb vratiti na konju, ne na štitu. Nema šta, drskosti i samopouzdanja mu ne nedostaje. Letos upitan da prokomentariše šta je bio najbolji potez Dinama na trštu igrača, izjavio je:

"To što su mene doveli. Sve sam moćniji".

Potom je priznao da mu je idol Zlatan Ibrahimović. To mnogo toga govori...

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.