Izvor: MozzartSport.com, 07.Maj.2021, 19:31

Definitivni kraj Superlige: Devet klubova zvanično odustalo i biće novčano kažnjeni; Real, Barsu i Juve čekaju drastičnije mere

Razdor među bogatima

Ljubav među bogatima nije dugo trajala. Manje od 48 sati trebalo je da počne odustajanje klubova od ideje o osnivanju famozne Superlige, a par nedelja kasnije usledio je potpuni razdor među dojučerašnjim inicijatorima za pokretanje takmičenja koje bi potpuno promenilo evropski fudbal.

Uefa je pobedila i pridobila zvanična pokajanja čak devet od 12 klubova, međutim, tri i dalje ne žele da odustanu. Dosledni ideji ostali su Real Madrid, Juventus >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i Barselona, koji izgleda nemaju nameru da popuste i priznaju poraz, kao što su to učinili Mančester siti, Liverpul, Mančester junajted, Totenhem, Čelsi, Arsenal, Atletiko Madrid, Inter i Milan.

Zbog toga ih i čekaju drastičnije kazne, piše AP.

Devet pokajnika moraće za kaznu da se odreknu pet odsto Uefa nagradnog fonda za sledeću sezonu u kojoj budu igrali u međunarodnim takmičenjima. Uz to, moraće zajedinčki da uplate 15.000.000 evra kao "gest dobre volje" za decu i nižerazredne klubove, a ako ponovo budu pregovarali o nekom "odmetničkom" takmičenju sledi im kazna u iznosu 100.000.000 evra, kao i 50.000.000 ukoliko prekrše pomenuti dogovor sa Uefa.

Trojka koja ne želi da odustane od stvaranja Superlige u četvrtak je izdala zajedničko pismo u kom optužuje nesuđene saveznike za materijalno kršenje sporazuma osnivača. Najavljeni su zbog toga pravni procesi i višemilionske kazne, piše Njujork Tajms, ali izgleda da i taj plan Realu, Barsi i Juveu pada u vodu.

Naime, po ugovoru o osnivanju Superlige čitav projekat propada ukoliko od njega odustane devet od ukupno 12 klubova. Uefa je insistirala na tome kako bi u potpunosti ugušila pobunu, pa su stoga i najavljene blaže kazne za one koji se pokaju. Oni koji ne budu to učinili zvaničnim dopisom, po ranijim najavama mogli bi da budu suspendovani na dve godine kada je reč o učešću u Ligi šampiona ili Ligi Evrope, a pominjala se i zabrana nacionalnih saveza, mada nije precizirano na koji način.

Za sada, navodi AP, Real, Barselonu i Juventus čekaju ozbiljne sankcije Disciplinske komisije Uefa. Videćemo i koje.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.