Decenijska nula u Old Firmu

Izvor: MozzartSport.com, 30.Dec.2017, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Decenijska nula u Old Firmu

Derbi bez golova na Seltik Parku još od vremena kada su dresove ljutih rivala nosili Jan Venegor of Heselink i Bari Ferguson

Tresla se gora, rodio se miš. 

Tako bi se, u najkraćim crtama mogao opisati Old Firm derbi između Seltika i Rendžersa od kojeg se očekivalo mnogo, a navijači su dobili malo - 0:0.

Da budemo precizni - nisu dobili golove koji obično padaju kada se ljuti rivali sretnu na travnatoj areni Seltik Parka, što se poslednji put >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << desilo pre bezmalo deset godina. Tačnije, još iz vremena kada je vedete Seltika bili Ajden MekgidiJan Venegor of Heselink, a trener Gordon Strahan, dok su Policajce vodili Bari Ferguson, Kajl Laferti i Stiven Nejsmit.

Ruku na srce, nije da su navijači dva najveća škotska kluba ostali bez uzbuđenja u oba poluvremena. Utisak je da će Rendžers na kraju više žaliti za pobedom, iako je Seltik propustio najzreliju šansu na utakmice. Tačnie, to je učinio Skot Sinkler u finišu prvog dela, kada je dobio gotovo savršeno dodavanje s desnog boka, a on sa gotovo deset metara promašio prazan gol.

Dok je Seltik imao tu jednu, strašno veliku priliku, Rendžers je napadao više i imao nekoliko šansi da zatrese mrežu Krega Gordona. Najbolji igrač i strelac Policajaca Alfredo Morelos se propisno ispromašivao tokom utakmice, a njegove tri prilike Gordon je skinuo uz velike napore. Jednom u prvom i dva puta u drugom poluvremenu, kada je Morelos čak imao i "polumakazice", ali je zamalo bio neprecizan.

Izgledalo je kao da gol visi u vazduhu i da je samo pitanje trenutka kada će igrači probiti led i tako otvoriti utakmicu. Ali, osim još nekoliko opasnih situacija uz okolini šesnaesterca, mreže su ostale da miruju i posle završnog sudijskog zvižduka....

ŠKOTSKA 1 - 22. KOLO

Subota

Seltik - Rendžers 0:0

16.00: (1,80) Aberdin (3,40) Harts (4,30)

16.00: (1,80) Hibernijan (3,40) Kilmarnok (4,30)

16.00: (2,25) Madervel (3,20) Hamilton (3,10)

16.00: (2,45) Partik (3,00) Ros Kaunti (2,95)

16.00: (2,15) Sent Džonston (3,20) Dandi (3,30)


*** kvote su podložne promenama

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.