Debitovao kod oca, pa dočekao da ga het-trikom eliminiše iz borbe za LŠ

Izvor: B92, 02.Avg.2023, 23:51

Debitovao kod oca, pa dočekao da ga het-trikom eliminiše iz borbe za LŠ

Napadač danskog Kopenhagena Ori Oskarson sa samo 18 godina postigao je het-trik protiv islandskog Breiđablika na čijoj klupi sedi njegov otac.

Upravo je Oskar Hrafn Porvaldson, nekada trener islandske Grote, za koji je tada igrao i njegov naslednik, pružio priliku Oriju u seniorskoj konkurenciji - sa samo 14 godina.

Četiri godine kasnije otac i sin su bili na suprotnim stranama - u duelu kvalifikacija za Ligu šampiona. U pitanju je druga runda i sudar Kopenhagena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Breiđablika.

Prvi meč Danci su slavili u gostima 2:0 i nije bilo dileme da će u revanšu završiti posao prema očekivanjima.

Tako je i bilo.

Iako su gosti poveli 1:0, usledio je furiozan odgovor prvaka Danske i na kraju više nego ubedljiva pobeda od 6:3 kojoj je i te kako doprineo junak ove priče - Ori Oskarson.

Ovaj izuzetno daroviti golgeter postigao je het-trik (45+1, 47. i 56 minut) i tako izazvao pomešana osećanja kod njegovog oca - trenera protivničke ekipe.

Ocu je definitivno bilo puno srce što vidi naslednika kako trese mreže u evropskom meču, i to tri puta u roku od samo desetak minuta, i što svemu tome prisustvuje uživo, ali mu isto tako nije bilo prijatno što je njegov tim primio pola tuceta golova - u velikoj meri zahvaljujući njegovom nasledniku.

Na nekom narednom porodičnom ručku Porvaldson će sigurno imati štošta da kaže svom sinu - na primer kako nije lepo da "ponižava" svog oca pred celim svetom.

U svakom slučaju, retko se dešava da na ovakav način i u ovakvoj ulozi otac očeka najlepši trenutak karijere svog sina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.