De la Fuente: U najboljoj smo formi – vežbali smo i penale

Izvor: B92, 17.Jun.2023, 23:21

De la Fuente: U najboljoj smo formi – vežbali smo i penale

Selektor reprezentacije Španije Luis de la Fuente izjavio je u Roterdamu da očekuje da će finalna utakmica Lige nacija protiv Hrvatske biti izjednačena.

I dodao da je njegova ekipa vežbala i penale.

"Očekuje nas izjednačena utakmica. Možda imamo određene prednosti, neke stvari koje moramo doraditi, ali biće to izjednačena utakmica. Svaka ekipa ima svoje prednosti, a vi morate pronaći slabe strane", rekao je De la Fuente na konferenciji za novinare u Roterdamu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenosi Hina.

Fudbalske reprezentacije Španije i Hrvatske sastaju se sutra u Roterdamu u finalu Lige nacija.

De la Fuente nije želeo da govori o sastavu za sutrašnje finale.

"Videćemo posle treninga, mogu vam reći da su igrači u dobrom stanju, raspoloženi su. Svi su na visokom nivou. Postoji puno aspekata koje moramo imati na umu, naš pristup će biti promišljen", naveo je on.

Naglasio je da je njegova ekipa u odličnoj formi, s obzirom na kraj sezone.

"Moja ekipa je u najboljoj mogućoj formi, fizički i mentalno su spremni. Jako su motivisani. Naravno, vežbali smo i jedanaesterce. Vežbali smo različite scenarije", rekao je De la Fuente.

On je naveo da je zadovoljan igrom svog tima, ali i dodao da uvek ima prostora za napredak.

"U svakom području se treba poboljšati. Moramo analizirati igru, poboljšati našu igru. Uvek ima prostora za napredak, igrači svaki dan mogu biti bolji. Sutra moramo da napravimo još jedan korak napred kako bismo pobedili u finalu", rekao je selektor Španije.

De la Fuente je svestan da su Hrvati "kraljevi produžetaka", ali je i istakao da ne strahuje od toga.

"Razgovarali smo o svemu, voleli bismo da dobijemo utakmicu u 90 minuta. Oni imaju više iskustva u produžecima, više su ih puta igrali. Ponekad je iskustvo veoma važno. Međutim, u tim trenucima je ključno samopouzdanje. Mi smo fizički i psihički spremni", rekao je De la Fuente.

Za De la Fuentea će ovo biti peto finale na klupi španskih mlađih i seniorske reprezentacije.

"Sutra je velika prilika za trofej. Oni vam donose priznanja, oni su priznanje velikog rada i truda koji ulažete. Smireni smo i na dobrom smo putu. Želim da naši igrači osvoje ovaj trofej i da Španija bude na mestu koje zaslužuje", rekao je on.

Finale Lige nacija Španija - Hrvatska na programu je sutra od 20.45.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.