Izvor: MozzartSport.com, 28.Feb.2021, 09:33

De Topper - komplikacija ili kraj

Nema trećeg ishoda šampionske trke u Holandiji posle dvoboja PSV-a i Ajaksa

Komplikacija ili kraj. Nema trećeg. Baš takav epilog doneće današnji De Topper, jedan od najznačajnijih derbija u Holandiji. PSV ima verovatno poslednju priliku da saplete Ajaks i pokuša da ugrozi lidersku poziciju velikog rivala u finišu šampionata (14.30).

Početak 2021. godine za Kopljanike je protekao u znaku derbija, a najučestaliji susreti bili su upravo sa Filipsovcima. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Okršaj u okviru 24. runde Eredivizije biće treći u kojem će PSV i Ajaks da dele megdan u prva dva meseca 2021, a drugi put u kratkom vremenskom intervalu sastaće se u prvenstvenom susretu.

Preživeo je velikan iz Amsterdama nisku velikih utakmica, i ne samo preživeo, već može da se pohvali briljantnom serijom rezultata. Praznična euforija je prošla, a momci Erika Ten Haga su se u velikom stilu vratili na terene u zemlji lala i vetrenjača.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Čak 11 pobeda u nizu na tri fronta, izboren plasman u polufinale Kupa, eliminacija Lila u nokaut fazi Lige Evrope, i samo jedan remi. Kamenčić u cipeli koji je zažuljao Dušana Tadića i društvo je baš PSV. Velikoj seriji Kopljanika prethodio je nerešen ishod prvog De Toppera u godini sa Filipsovcima. Propisno je PSV namučio aktuelnog šampiona na Johan Krojf areni, imao dva gola prednosti, a Ajaks uspeo da anulira vođstvo tima iz Ajndhovena, ali ne i da dođe do preokreta (2:2).

Sačuvali su Kopljanici municiju za četvrtfinale Kupa. Pobegli su u Erediviziji PSV-u sa giljotine, prošli kroz turbulentan period protkan administrativnim preprekama i suspenzijama, i ponovo sačekali Filipsovce u svom dvorištu. U KNVB kupu greške nije bilo, zimska akvizicija Sebastijan Aler je sa dva pogotka pokosio četu Rodžera Šmita (2:1).

Stameni napadač iz Obale Slonovače ostao je frustriran zbog slučajnog propusta usled čega ne može da igra evropske utakmice, ali doprinos od pet golova i isto toliko asistencija na osam mečeva za klub u koji je stigao u najuarskom prelaznom roku sugeriše da će njegova dodatna svežina, dugoročno, biti ključna.

Potencijalno slavlje Kopljanika u derbiju kola odvelo bi pulene Erika Ten Haga na devet bodova prednosti u odnosu na Filipsovce, uz utakmicu manje, i moglo bi da priušti strategu tima iz Amsterdama da više pažnje posveti pokušaju da okonča Ajaksovo čekanje na evropski trofej.

Iste noći kada je Ajaks uspeo da izbaci Lil, PSV je izbačen iz Lige Evrope pošto je ukupnim rezultatom 5:4 bio lošiji od Olimpijakosa. Sastav Rodžera Šmita bio je na putu do plasmana u osminu finala do pred sam kraj revanša, sve dok Koka nije postigao pogodak dva minuta pre sudijskog zvižduka, zadavši udarac čekićem ekipi koja je poslednjih nedelja imala slabiji učinak.

Filipsovci su sada eliminisani iz Evrope i Kupa Holandije, pa je Šmitu i njegovim izabranicima preostalo da se usredsrede na Erediviziju, znajući da im bilo šta osim pobede u derbiju ostavlja previše težak teren za nadoknađivanje tokom poslednje trećine sezone. Donijel Malen, Mario Gece i Eran Zahavi bili su vro raspoloženi tokom prethodnih mečeva i danas će biti glavne uzdanice PSV-a u pohod na Ajaks.

Šmit će ponovo biti bez Sangarea, koji je suspendovan, a van stroja su još Gakpo, Ledezma, Madueke i Romero. Sa druge strane, Ten Hag neće moći da računa na Mazrauija i Onanu, dok je pod znakom pitanja Taljafiko.

Kopljanici jurišaju ka odbrani šampionskog zvanja. Stekli su šest bodova prednosti u odnosu na PSV, prvog pratioca, i imaju utakmicu manje. Trijumfom u De Topperu bi Dušan Tadić i saigrači stavili jednu ruku na šampionski pehar. Ali, Filips stadion im nije najdraže gostovanje. Ajaks u Ajndhovenu nije slavio od 2016. godine, a od tada je PSV u tri navrata tukao Kopljanike bez primljenog gola, dok je poslednji meč završen nerešenim ishodom (1:1).

EREDIVIZIJA – 24. KOLO

Petak

Zvole – Herenven 4:1 (0:1)

/Misiđan 52, Bujtink 70, Van Polen 89, Rejnders 90 - Van Bergen 27/

Subota

Utreht - Emen 0:1 (0:1)

/Penja 14/

Den Hag - RKC 0:0

Vitese - VVV Venlo 4:1 (1:1)

/Openda 3, Bazoer 57, Tronstad 75, Broja 82 - Jakumakis 19pen/

Herakles - Tvente 2:2 (1:1)

/Azaui 6, Vlot 47 - Menig 13, Danilo 50/

Nedelja

12.15: (1,72) Sparta (3,60) Vilem Drugi (5,10)

14.30: (2,05) Groningen (3,45) Fortuna S. (3,60)

14.30: (3,35) PSV (3,45) Ajaks (2,15)

16.45: (1,98) AZ Alkmar (3,60) Fajenord (3,70)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.