De Liht stiže u Torino, sutra POTPISUJE za Juve

Izvor: Mondo, 16.Jul.2019, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

De Liht stiže u Torino, sutra POTPISUJE za Juve

Kapiten Ajaksa danas dolazi u Italiju na medicinske preglede i finalizaciju transfera

Matijs de Liht na korak je od prelaska u Juventus. Kapiten Ajaksa dogovorio je sve uslove transfera u Juventus i kako prenose italijanski mediji, on bi trebalo da bude ozvaničen u sredu.

Mladi holandski as danas bi trebalo da doputuje u Torino na medicinske preglede finalizaciju transfera, a dan kasnije i zvanično da stavi potpis na ugovor.

Juve će Ajaksu za 19-godišnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << De Lihta platiti 75 miliona evra, prenosi "Skaj".

On će potpisati petogodišnji ugovor sa zaradom između osam i devet miliona evra po sezoni, bez bonusa.

Za mladog odbrambenog igrača bili su zainteresovani i Mančester junajted, Barselona i Pari sen Žermen, ali je on odlučio da karijeru nastavi u Italiji.

Prema vestima sa Apenina De Lihta u "Staroj dami" već čeka isti broj na dresu kao u Ajaksu - "četvorka", a spekuliše se da mu je određena već i otkupna klauzula i da ona iznosi 150 miliona evra.

Za tri godine u Ajaksu, De Liht je osvojio titulu i Kup, a 2017. godine igrao je u finalu Lige Evropa.

On je u 77 utakmica za klub iz Amsterdama postigao osam golova.

De Liht je kao devetogodišnjak došao u Ajaks, čiji je postao najmlađi kapiten u martu 2018. godine.

Postigao je pobedonosni gol protiv Juventusa, koji je prošle sezone odveo Ajaks u polufinale Lige šampiona.

Za reprezentaciju Holandije odigrao je 17 utakmica i postigao dva gola. Za državni tim debitovao je u martu 2017. godine, uprkos tome što je tada odigrao samo dve prvenstvene utakmice za Ajaks.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

APENINI se TRESU, Juve trlja ruke, dete Ajaksa je DOŠLO

Izvor: Mondo, 17.Jul.2019, 08:55

Matijas de Liht snimljen kako stiže na medicinske preglede u kamp Juventusa...Matthijs #deLigtpic.twitter.com/XdD37qQjHv..— JuventusFC (@juventusfc) July 16, 2019..Matijs de Liht na korak je od prelaska u Juventus. pisao je u utorak MONDO pozivajući se na italijanske medije...Taj korak napravljen...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.