De Liht o Tadiću: On je legenda

Izvor: B92, 01.Avg.2023, 13:47

De Liht o Tadiću: On je legenda

Fudbaler Bajerna Matijas de Liht prisetio se vremena kada je sa Dušanom Tadićem igrao za Ajaks.

Klub iz Amsterdama je tada beležio sjajne rezultate, čak je 2019. godine stigao do polufinala Lige šampiona.

Na tom putu su redom eliminisali Real Madrid, pa Juventus, ali su onda na neverovatan način ispali u polufinalu od Totenhema.

Mladi fudbaler je u intervjuu za "Ajax Showtime", dočarao kakav je Dušan Tadić profesionalac i koliko je od njega naučio.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Tadić me je definitivno promenio i kao igrača i kao čoveka. Kao igraču, naučio me je šta je sve neophodno da bi se popeo na vrh. U stvari, ako bih morao da navedem najuticajnije fudbalere sa kojima sam igrao on bi definitivno bio jedan od njih. Imao je toliko uticaj na Ajaksov tim i mlade igrače poput mene”, kaže De Liht.

Naveo je konkretan primer.

Bilo je tu svega, od ishrane do njegovih treninga… Radio je sa mladima, stvorio pobednički mentalitet u ekipi… Svakog jutra je bio u teretani sat vremena pre treninga i onda posle treninga još sat vremena. Posle nekog vremena to počinje da utiče na mlade igrače. Pomisliće: ‘Možda bih i ja trebalo ovako’. To se sigurno desilo mnogim momcima te sezone”.

De Liht nema dilemu, Tadić je legenda Ajaksa.

Posebno ako gledamo poslednjih 20 godina on je jedan od najvećih i najvažnijih koje je Ajaks imao. Ako samo pogledate šta je uradio za kratko vreme, koliko je golova dao, koliko asistencija upisao, koliko ga navijači vole… Naravno, koliko je važan bio u toj sezoni Lige šampiona…”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.