De Kolo: Igram na Eurobasketu

Izvor: Mondo, 18.Apr.2017, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

De Kolo: Igram na Eurobasketu

Udarna igla francuske reprezentacije poručio da će i ovog leta biti uz "trikolore", a da će narednog odmarati

Foto: MN Press

Jedan od najboljih evropskih igrača Nando De Kolo obradovao je navijače Francuske i selektora Vensana Kolea. Košarkaš CSKA saopštio je da će nastupati za "trikolore" na Eurobasketu ovog leta.

"Biće mi čast. Posle Olimpijskih igara razmišljao sam kao Nikola Batum da odmorim jedno leto, ali to neće biti ovo. Odlučio sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da igram na Eurobasketu, a da naredne godine uzmem slobodno", poručio je za "L'Ekip" De Kolo.

Francuz, koji je uz Miloša Teodosića "najjača karika" Moskovljana, ove sezone u Evroligi ima najveći indeks korisnosti i drugi je strelac takmičenja.

"Posle osam, devet godina klupskih sezona i nastupa na međunarodnim takmičenja malo se umoriš, ali reprezentacija je važan deo u mojoj karijeri i mnogo mi znači", rekao je prošlogodišnji MVP Evrolige i dodao da je i Žofri Lovernj potvrdio nastup na Evropskom šampionatu.

Nando De Kolo kaže da svi igrači francuskog tima dele to mišljenje, da sa ponosom nose dres i nestrpljivo očekuju okupljanje nacionalnog tima.

"Činjenica je da se uvek rado okupljamo i sa ponosom branimo boje francuskog tima. Istina da Evropsko prvenstvo nije kvalifikaciono za Mundobasket ili Olimpijske igre, ali donosi titulu koja nam svima mnogo znači i mnogo radosti. Mislim da ispravan stav kakav imaju Španci koji uvek kažu bićemo svi tamo, imamo i mi i učinićemo sve kako bismo osvojili evropski trofej", istakao je De Kolo, koji je sa "trikolorima" već osvojio tri evropske medalje - srebro (2011), zlato (2013) i bronzu (2015).

Francuska će na Eurobasketu ove godine, od 31. avgusta do 17. septembra, igrati u u grupi A sa selekcijama Poljske, Grčke, Islanda, Slovenije i Finske u Helsinkiju.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.