Izvor: MozzartSport.com, 24.Apr.2021, 17:05

Davljenici postali mašine: Pobedili Rad, Napredak, Voždovac, Javor...

Svi kojima gori pod nogama danas bili uspešni

Ista meta isto odstojanje što se tiče donjeg dela tabele u Superligi Srbiji posle 33. kola.

Da li će se neko iznenaditi ili ne, tek svi timovi koji se bore za opstanak u eliti, danas su pobedili. I Rad i Napredak i Voždovac i Javor. Tako je makar na jedan dan, dok sutra ne odigra svoj meč, ispod crte pao niški Radnički, kojeg čeka gostovanje u Surdulici.

Rad je apsolutni šampion finiša sezone. Da je ovako >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << igrao od početka takmičarske godine kao u poslednjih šest kola, a ovo mu je peta pobeda, izašao bi u Evropu. Građevinari su na Banjici lako savladali nezainteresovanu Bačku, koja je i matematički ispala iz lige i daleko su sada umakli u središnjicu tabele – 3:0.

Novi gol za nebeskoplave postigao je Andrija Kaluđerović iz penala, čime je nastavio trku sa Milanom Bojovićem za najboljeg strelca u istoriji Superlige. S obzirom na to da se  i as Lučanaca danas upisao u strelce, ostao je isti odnos snaga na večnoj listi kao pre ovog kola: Bojović 77, Kaluđerović 76.

Šta tek reći o ekipi Mladosti, koja je onog momenta kada je dotakla ivicu ambisa skočila kao oparena i vezala posle toga pet uzastopnih pobeda! Peta je ostvarena danas u Lučanima protiv TSC-a – 2:1.

Gosti iz Bačke Topole su vodili nakon prvog poluvremena golom Juga Stanojeva, ali sve se okrenulo u nastavku kada je TSC ostao sa igračem manje. Mladost je to iskoristila i napravila veleobrt kojim je skočila u gornji deo tabele.

Među timovima koji su se setili u finišu sezone kako se igra fudbal je i Napredak, koji je deklasirao indolentni Proleter u Kruševcu sa 5:0.

To je Čarapanima četvrta uzastopna pobeda u Superligi, ali i dalje nisu na bezbezdnom, ako Radnički slavi sutra u Surdulici, ponovo će pasti ispod crte. Sjajnu utakmicu odigrao je Alen Melunović, koji je postigao het-trik u mrežu Novosađana.

Javor je imao lak zadatak pošto mu je u goste došla Mačva, koja je odavno izgubila sve realne šanse da se bori za opstanak.

Ivanjičani su dva puta pogodili mrežu Šapčana, a još tri puta okvir gola – 2:0.

Očajna forma oborila je Voždovac ka ambisu, serija od četiri utakmice bez pobede je neočekivano dovela Zmajeve u situaciju da se bore za opstanak.

Imali su Roganovi puleni jako težak zadatak protiv Čukaričkog, koji će definitivno ponovo igrati na evropskoj sceni i uspeli su da ga odrade onako kako su želeli – 2:1.

Radost Građevinara (©Starsport)

SUPERLIGA - 33. KOLO

Petak

Zlatibor - Novi Pazar 0:1 (0:0)

/Vlajković 55/

Subota

Javor – Mačva  2:0 (2:0)

/Balabanović 3, Ilić 44/

Mladost Lučani – TSC  2:1 (0:1)

/Jovanović 59p, Bojović 78 – Stanojev 42/

Napredak – Proleter  5:0 (1:0)

/Melunović 5, 54, 69, Ćuković 67, Bačanin 86/

Rad – Bačka  3:0 (1:0)

/Kaluđerović 15, Šarić 48, Damjanović 87/

Voždovac – Čukarički  2:1 (1:1)

/Milosavljević 13, Purtić 58p – Kovač 31/

Nedelja

14.30: (8,50) Radnik (4,50) Radnički Niš (1,40)

14.30: (1,38) Vojvodina (4,60) Metalac (9,00)

17.00: (10,0) Inđija (6,00) Crvena zvezda (1,27)

19.30: (1,35) Partizan (5,00) Spartak (9,00)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.