Davidenko zatražio austrijski pasoš

Izvor: B92, 22.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Davidenko zatražio austrijski pasoš



Četvrtoplasirani teniser sa svetske rang liste Rus Nikolaj Davidenko predao je neophodna dokumenta za dobijanje austrijskog državljanstva, ali će zadržati i ruski pasoš, javile su večeras agencije.

"Uslovi za treniranje u Austriji su mnogo bolji nego u Rusiji. Takođe, sa austrijskim pasošem je znatno lakše putovati pošto nisu potrebne vize kao za ruske građane", izjavio je 25. godišnji teniser u malom austrijskom mestu Pertšah, gde učestvuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na lokalnom turniru kao branilac trofeja.

Za sada se ne zna koliko će Davidenko čekati na dobijanje dvojnog državljanstva, a ukoliko njegova molba bude uslišena moći će kroz tri godine da igra za austrijsku Dejvis kup reprezentaciju.

Davidenko bi mogao da igra pod austrijskom zastavom na Olimpijskim igrama u Pekingu naredne godine pod uslovom da to odobri Ruski olimpijski komitet.

Poznati teniser je deo detinjstva proveo u Nemačkoj i 2000. godine je zatražio državljanstvo te zemlje. On je, međutim, istakao da Nemačka teniska federacija "nikada nije reagovala" na molbu da mu pomogne.

Davidenko planira da sa suprugom kupi ili iznajmi kuću u južnoj Austriji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.