Davidenko negirao lažiranje

Izvor: B92, 05.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Davidenko negirao lažiranje



Menadžer ruskog tenisera Nikolaja Davidenka odbacio je navode da je njegov klijent namerno izgubio u drugom kolu turnira "Prokom Open" u Poljskoj. Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) otvorila je istragu protiv trenutno četvrtog tenisera sveta, pošto je Davidenko u četvrtak u odlučujućem setu predao meč Argentincu Martinu Vasalju Arguelju, koji je 87. na ATP listi.

Britanska internet kladionica "Betfer" (Betfair) u petak je neočekivano opklade na taj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << meč proglasila nevažećim, istakavši da njeni klijenti "nisu bili fer".

"Betfer" je saopštio da je za duel ruskog i argentinskog tenisera primila otprilike sedam miliona američkih dolara u opkladama (otprilike pet miliona evra), što je 10 puta više od uobičajenog proseka. Većina korisnika kladionice novac je uložilo na pobedu Arguelja, iako je Davidenko prvi set dobio sa 6:2.

"Nemamo ništa sa tim. Ni Nikolaj, ni njegov trener, ni ja, ni niko iz našeg okruženja", rekao je menadžer 26-godišnjeg Davidenka Ekhard Ems agenciji Asošiejted Pres.

Ems je istakao da bi tvrdnje da je Davidenko lažirao meč mogle da mu ugroze reputaciju.

Argueljo je drugi set dobio sa 6:3, a u trećem je vodio sa 2:1, kada se Davidenko predao pod obrazloženjem da je tokom meč pogoršao povredu levog stopala. Davidenka je, pre nego što je odlučio da se preda, pregledao i zvanični lekar turnira.

Ems je naveo da je Davidenko posle meča otputovao na lečenje u Keln i da je svu medicinsku dokumentaciju poslao ATP-u.

"Davidenko se 'prenerazio' kada je čuo da je optužen... On ove sezone još nije osvojio turnir, u Sopotu je morao da brani mnogo poena tako da nije imao nikakvog razloga da se preda. On očajnički želi pobedu", dodao je Ems.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.