David Silva završio karijeru

Izvor: B92, 22.Jul.2023, 10:46

David Silva završio karijeru

Fudbaler Real Sosijedada David Silva zbog teške povrede koju je doživeo u predsezoni primoran je da stavi tačku na profesionalno igranje fudbala.

Špancu su stradali prednji ukršteni ligamenti kolena (ACL), jedna od najkomplikovanijih povreda u sportu, a budući da je Silva već u poznim igračkim godinama (37) povratak fudbalu je praktično doveden u pitanje.

Španski mediji prenose da je Silva, zbog novonastale situacije, nekoliko sati posle saznanja da ga čega >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << duga pauza, odlučio da završi karijeru.

Njemu bi za oporavak bilo potrebno najmanje šest meseci, često je to i duži period kod ovakve povrede pa otud i ovakva, donekle i očekivana odluka.

Zbog povrede i nemogućnosti da odigra poslednju godinu ugovora, odrekao se čitave plate koja mu je sledovala po slovu ugovora.

Šteta, želeo je Silva drugačiji kraj, želeli su to i njegovi navijači ali nije mu se dalo da stavi tačku na veliku krijeru onako kako je zamislio.

Ostaće upamćen kao jedan od najkreativnijih španskih fudbalera koji je bio na sceni u poslednjih 15 godina. Sa Furijom je osvojio dva Evropska prvenstva (2008, 2012) i Svetsko prvenstvo (2010).

Bio je član te najbolje, zlatne, trofejne generacije koja je tih godina rušila sve pred sobom.

Šest godina je proveo u Valensiji, deset u Mančester Sitiju, a poslednje tri je član Real Sosijedada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.