Darušafaka se večeras nije izvukla, Mačvan najbolji u drugoj pobedi Armanija

Izvor: MozzartSport.com, 20.Okt.2016, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Darušafaka se večeras nije izvukla, Mačvan najbolji u drugoj pobedi Armanija

Italijani slavili u Istanbulu sa poenom razlike

Italijanski Armani ima maksimalan učinak od dve pobede, Darušafaka je brejk iz Beograda poništila porazom na svom terenu od milanskih Manekena - 80:81.

Iako tesna pobeda od samo jednog poena razlike, apsolutno je zaslužena za italijanski tim koji je vodio u većem delu meča i mogao je i lakše da reši pitanje pobednika da su neki igrači bili precizniji sa linije slobodnih bacanja u finišu. Najbolji pojedinac u pobedničkom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << timu je bio Milan Mačvan sa 19 poena.

Milanezi su bolje otvroili meč i na krilim centarske linije Mačvan - Raduljica pravili velike probleme odbrani Darušafake. Mačvan je u prvoj četvrtini bio nezaustavljiv i ubacio je devet poena, a Raduljica ga je pratio i terao domaće da prave faulove. Imao je Armani plus osam posle pet minuta igre, ali se Darušafaka vratila u igru i povela na kraju prvog kvartala. U drugoj četvrtini se razigrao Alesandro Đentile i odveo Darušafaku do prve dvocifrene prednosti u meču (33:23).

Ipak, Darušafaka nije dozvoljavala gostima da se odlepe i zahvaljujući Vilbekinu, Andersonu i Klejburnu je držala priključak do kraja prvog poluvremena. U trećoj četvrtini su se igrale jake odbrane, bilo je i mnogo promašenih šuteva, pa je u tom periodu igre viđen tek 31 poen. Turski tim je istopio prednost Italijana na minus dva (58:60) što je značilo pravu dramu u poslednjih deset minuta.

Mačvan je i dalje bio udarna igla Armanija i na pet minuta pre kraja je trojkom za 73:66 opet vratio goste na pristojnu rezultatsku distancu. Ipak, Anderson, Vonamejker i kompanija su uspeli još jednom da istope prenost Italijana i posle tehničke greške Mačvana, Darušafaka je vodila 76:73 na minut i 46 sekundi do kraja.

Kalnijetis je pogodio i treću trojku iz isto toliko pokušaja, pa je Armani 46 sekundi pre kraja opet poveo (77:76). Po dva poena su ubacili Moerman i Meklin, a onda je Kalnijetis otišao na liniju penala i oba puta bio neprecizan. Na njegovu sreću, Sanders je zabeležio ofanzivni skok, a Simon pogodio oba slobodna bacanja. Usledila je penal završnica, dva promašaja Đentilea i dva pogotka Vonamejkera, ali su gosti sačuvali pobedu.

Sa 19 poena za 29 minuta na parketu, Mačvan je bio daleko najbolji pojedinac Armanija. Za dva poena je šutirao 5/7, za tri je bio perfektan - 3/3, a sakupio je i šest skokova i tri asistencije. Raduljica je ostao na šest poena iz prvog poluvremena uz pet skokova za 16 minuta. Po 11 poena su ubacili Kalnijetis i Meklin, a potpuno je podbacio Riki Hikmen sa četiri poena i očajnim šutem za tri poena - 0/5.

U domaćem timu je najefikasniji bioi Moerman sa 20 poena, Vonamejker je dodao 16, Anderson 14, a Vilbekin 13. Ali njih četvorica su promašili 15 od 25 trojki koje su ukupno šutirali.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.