Darušafaka savladala Olimpijakos

Izvor: RTS, 27.Dec.2018, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Darušafaka savladala Olimpijakos

Košarkaši Darušafake savladali su Olimpijakos sa 79:75 (24:12, 18:19, 18:22, 19:22) u 15. kolu Evrolige. Baskonija bolja od Himkija. Makabi nadigrao Armani. Barsa sigurna protiv Efesa.
Darušafaka je iznenadila tim iz Pireja i prekinula seriju od 12 vezanih poraza. Međutim druga pobeda u sezoni ostavila ih je prikovane za dno tabele. Olimpijakos je ostao na devet pobeda i godinu će završiti na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << petom mestu.

Domaćin je imao prednost i od 19 poena rzlike, a jedino što je tim Olimpujakosa uspeo je da uhvati rezultatski priključak, ali bez raspoloženih igrača nije imao snage za preokret.
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Daglas sa 19 poena i devet asistencija, Peiners je dodao 16 poena uz devet skokova. U poraženom timu Strelnieks postigao 15 poena, Printezis 10, Spanulis sedam, a Milutinov je dodao šest.

U narednom kolu Darušafaka gostuje kod Barselone, dok Olimpijakosu predstoji gradski derbi sa Panatinaikosom.

Baskonija je kao gost savladala Himki sa 85:77. Himki je tako zabeležio četvri poraz bez najboljeg igrača Šveda, koji nije na parketu ukupno šest poslednjih duela.
Baskonija je zabeležila sedmu pobedu u sezoni i nalazi se na desetom mestu, dok je Himki ostao na pet pobeda i trenutno je na 13. poziciji.

U ekipi Baskonije najefikasniji je bio Šilds sa 15 poena, Vigtman i Hilard su postigli po 14 poena. U poraženom timu Mikej je postigao 19, a Stefan Marković 14, a Dženkins 13.
U narednom kolu Baskonija gostuje kod Fenera, a Himki kod Grand Kanarije.

Makabi savladao Armani sa 94:92. Tim iz Tel Aviva je zabeležio petu pobedu u sezoni i nalazi se na 13. poziciji, dok je Milano deveti sa sedam trijumfa.
Neizvestan meč odigrali su Makabi i Milano, ipak domaćin je imao više koncentracije u finišu i došao do važne pobede.

Domaćina je do pobede predvodio Obrjant sa 32 poena, Rajus je dodao 16. U poraženoj ekipi Nedović je bio najefikasniji sa 17 poena, a Micov je zabeležio poen manje.
U narednom kolu Makabi gostuje madridskom Realu, dok Armani dočekuje Budućnost.

Barselona je na svom terenu nadigrala Efes sa 80:65. Barsa je tako zabeležilaosmu pobedu i nalazi se na šestom mestu na tabeli, dok je Efes ostao na četvrtom mestu sa devet trijumfa, koliko ima i Olimpijakos.
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Oriola sa 14 poena, dog su Singlton i Serafin posigli po 13.  Dvocifren učinak imao je još i Hanga sa deset poena.

U poraženom timu Motum je postigao 13, a Vasilije Micić 11.
Naredni meč Barselona igra protiv Darušafake na svom terenu, a Efes dočekuje Bajern.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.