Danilović: Dejan je nosio pozitivnu drskost, a otišao je bez ijedne mrlje

Izvor: B92, 12.Feb.2024, 15:24

Danilović: Dejan je nosio pozitivnu drskost, a otišao je bez ijedne mrlje

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović održao je govor na sahrani Dejana Milojevića.

Bivši košarkaš i trener preminuo je 17. janaura u Solt Lejk Sitiju od posledica srčanog udara, a ovog ponedeljka od njega se oprostila Srbija.

"Pre svega upućujem saučešće porodici Milojević i košarkaškoj porodici Srbije - čiji je Dejan Milojević bio jedan od najuzornijih sinova. Napustio nas je pre svega veliki čovek, čovek bez ijedne mrlje. Imao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sam čast da budemo prijatelji, iako nismo igrali zajedno. Nosio je u sebi onaj žar, energiju, pozitivnu drskost i sve ono što je krasilo velikane naše košarke. Imao je sve vrline najcenjenijih igrača oko kojih gradite igru, ti igrači su odvuek bili pravo blago. Nikad nije bio trula jabuka u timu", rekao je Danilović.

"Njemu su svi verovali i igrači i treneri. Svi koji su ga makar malo poznavali, mnogo su ga voleli. Ima li većeg priznanja od toga da vam svi veruju čim vas vide. Taj njegov karakter i želja da se pomogne svakom članu kolektiva, vodili su ga kroz terensku karijeru. Bio je istinski patriota voleo je svoju zemlju. Osećao sam duboko u sebi da je to tek početak, jer sam bio siguran da će Dejan voditi reprezentaciju. Na moju veliki žalost to se neće dogoditi. Neka mu je laka crna zemlja", poručio je Danilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.