Izvor: MozzartSport.com, 20.Maj.2021, 12:03

Danilo Nikolić siguran u majstoricu ABA lige: Siguran sam, dobijamo naredna dva meča

Krilni centar Budućnosti se poziva na dvogodišnju nepobedivost Podgoričana u „Morači“ na utakmicama ABA lige

Crvena zvezda ima 2:0 i razigranog Ognjena Dobrića, Budućnost ima prednost domaćeg terena u narednoj utakmici. Možda i dve.

Uverena je da će je odbraniti i finalnu seriju plej-ofa ABA lige vratiti u Beograd, da se u glavnom gradu Srbije reši pitanje regionalnog prvaka. Da bi se to desilo moraće Podgoričani da dobiju naredna dva susreta u >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << „Morači“, u subotu od 20.30, kao i u ponedeljak u istom terminu.

Nismo ostvarili ono što smo zacrtali, da se iz Beograda vratimo sa brejkom. Siguran sam, međutim, u odbranu domaćeg terena i vidimo veliku šansu da izborimo majstoricu“, optimista je Danilo Nikolić u razgovoru za Vijesti.

Krilni centar sigurnost bazira na iskustvu. Pre dve sezone, takođe u finalu plej-ofa ABA lige, crveno-beli su vodili 2:0, a najbolji tim Crne Gore uzvratio na svom parketu. Tu je dobio u martovski duel. Ubedljivo, 20 razilike. Sušta suprotnost u odnosu na dešavanja iz hale „Aleksandar Nikolić“.

Loše smo otvorili meč, jurili razliku do treće četvrtine, kada smo napravili ogroman preokret. Nismo uspeli da zadržimo prednost, lako smo „prosuli” rezultat“, svestan je Nikolić ekipnih grešaka.

Doduše, njemu trener Dejan Milojević nema šta da zameri. Kako bi, posle 26 poena, od čekka šest trojki iz isto toliko pokušaja. Jedino što ga ostatak tima nije pratio sve vreme.

Previše oscilacija je bilo u igri, mnogo glupih grešaka u odbrani. Ni u napadu nismo bili dovoljno odlučni da privedemo meč kraju na način na koji je trebalo“, dodao je Nikolić.

A što se tiče sigurnosti u domaći parket valja napomenuti da je poslednji poraz u „Morači“ kad su u pitanju mećevi ABA lige, Budućnost pretrpela 20. oktobra 2019. od Primorske (80:83). Otad je u seriji od 20 trijumfa. Hoće li je produžiti?

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.