Danijel Rikardo se vraća u Formulu 1

Izvor: B92, 11.Jul.2023, 17:09

Danijel Rikardo se vraća u Formulu 1

Australijski vozač Danijel Rikardo ponovo će voziti u Formula 1 šampionatu.

Iskusni Rikardo će sesti u bolid Alfa Taurija, nakon otkaza koji je italijanski tim uručio Niku De Vrisu.

Holanđanin je tokom čitave sezone pružao razočaravajuće rezultate (bez osvojenih bodova), tako da su čelnici te ekipe odlučili da dovedu Rikarda na pozajmicu iz Red Bula gde je bio treći vozač.

Tako će Rikardo dobiti novu šansu nakon otkaza u Meklarenu na kraju prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sezone i to u ekipi za koju je već vozio (tada se zvala Toro Roso).

Rikardo će se na stazu vratiti od trke za Veliku nagrade Mađarske koja je na programu 23. jula. U novom timu će biti barem do kraja sezone, a timski kolega će mu biti Japanac Juki Cunoda koji je osvojio samo dva boda ove sezone.

Rikardo je od 2011. godine u F1 i za to vreme je nastupao za ekipe HRT, Toro Roso, Red Bul, Reno i Meklaren. On je ostvario osam pobeda u karijeri za ekipu Red Bula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.