Izvor: MozzartSport.com, 26.Apr.2021, 23:31

Dani odluke u Meksiku, Santos Laguna protiv tradicije u Pačuki

Gererosi jure direktan plasman u četvrtfinale, Pačuka se bori za poslednju kartu pred doigravanje

U Meksiku su dani odluke, Pačuka se bori za plasman u osminu finala plej-ofa, dok Santos Laguna može i direktno u četvrtfinale. Zato je pobeda u večerašnjem okršaju za obe ekipe imperativ (04.00).

04.00: (2,45) Pačuka (3,10) Santos Laguna (2,85)

Tuzosi su popravili formu, pa bi trijumfom mogli da dođu do 13. pozicije, na samo bod od Mazaltana >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << koji je na poslednjem mestu koje vodi u doigravanje. U prethodnih pet mečeva ostvarili su tri trijumfa, najpre protiv Toluke na gostovanju (2:0), a potom i protiv Tigresa u kod kuće. (1:0) Usledio je uzbudljiv remi sa Pumasom (2:2), a potom i otrežnjujući poraz od Pueble na Idalgu (1:3). Ipak, minule sedmice nadigrana je ekipa Montereja na strani (0:1), pa su tima zadržane šanse za plasman u doigravanje.

Gererosi su sa druge strane u nešto slabijem ritmu, ali su napravili dobru zalihu i u pretposlednjem kolu imaju priliku da pobedom skoče na čak treće mesto. Posle trijumfa nad Tihuanom sredinom marta (1:0), uleteli su u seriju od tri meča bez trijumfa, tokom kojih su osvojili samo bod. Izgubili su od Leona (1:2) i Keretara (0:1), dok su remizirali sa Gvadalaharom (1:1). Ipak, u minuloj rundi su bili ubedljivi protiv Toluke (3:1), pa u dobrom raspoloženju čekaju večerašnji okršaj.

Ipak, sa Pačukom poslednjih godina imaju problema, kako za trijumf u međusobnim okršajima ne znaju od 2017. godine. Često su ove dve ekipe remizirale, čak šest puta na poslednjih 10 duela. Domaćin je tako večeras favorit, videćemo da li Verdiblankosi mogu da razbiju kletvu i upišu jako važan trijumf.

Kadrovska situacija je u oba sastava gotovo savršena, jedino će Tuzosima nedostajati iskusni golman Oskar Ustari, koji je zaradio crveni u minulom kolu.

Napadač Pačuke Ismael Sosa ističe da su njegovi saigrači motivisani i da predstojeća dva duela tretiraju kao finala.

"Znamo sa kojim ciljem igramo i da sve zavisi od nas u poslednja dva duela, jer sa trijumfima možemo do plej-ofa. Od poslednjih sedam duela dobili smo četiri, dva puta remizirali i izgubili samo jednom. Radimo dobre stvari u finišu sezone, ali pred nama su dva finala koja bi situaciju mogla da učine još boljom".

Dodaje ipak da je pred njegovom ekipom težak zadatak.

"Nadam se da će biti otvorena utakmica. Santos će biti jako nezgodan rival, to je tim koji se uvek nadigrava, doći će motivisani. Moramo da odigramo dobar meč, bolji nego minulog vikenda".

MEKSIKO, KLAUSURA – 16. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Subota

Puebla - Pumas 0:0

Tihuana - Nekaksa 1:0 (0:0)

Mazatlan - Leon 4:3 (1:2)

Kruz Azul - Atletiko San Luis 3:2 (2:1)

Nedelja

Atlas - Čivas Gvadalahara 0:1 (0:0)

Tigres - Monterej 2:1 (1:1)

Ponedeljak

Toluka - Klub Amerika 3:1 (2:0)

Keretaro - Huarez 1:0 (0:0)

Utorak

04.00: (2,45) Pačuka (3,10) Santos Laguna (2,85)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.